Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Cítím se stále konkurenceschopná, vzkazuje po finálové prohře nejstarší vítězka grandslamu Williamsová

Sport

  6:10
LONDÝN - Serena Williamsová i po prohře ve finále Wimbledonu a promarněné šanci vyhrát rekordní 24. titul na grandslamu necítí velký tlak na svoji osobu kvůli přepisování historických milníků. "V mládí mě učili, abych se nedívala na statistiky a rekordy. Zaměřuji se pouze na svoji hru, to je to, co dělám od 18 let," vysvětluje Williamsová.

Serena Williamsová na závěrečném ceremoniálu foto: Reuters

Sedmatřicetiletá Američanka byla ve finále nečekaně hladce přehrána po 56 minutách Rumunkou Simonou Halepovou, která se po vítězství dvakrát 6:2 dočkala prvního vítězství ve Wimbledonu.

Porážka znamená pro aktuálně desátou hráčku světa fakt, že ve třetím grandslamovém finále v řadě nevyhrála. První bylo na Wimbledonu s Němkou Angelique Kerberovou, druhým byl kontroverzní zápas na US Open s Japonkou Naomi Ósakaovou, kde nazvala hlavního rozhodčího utkání Carlose Ramose zlodějem a lhářem.

Poslední grandslamový titul se datuje do roku 2017. To Američanka v osmém týdnu těhotenství před narozením dcery Olympie porazila ve finále Australian Open, kde zdolala svoji sestru Venus 6:4 a 6:4 a přiblížila se s 23 grandslamovými tituly o jeden za záda legendární Margaret Courtové.

„V mládí mě učili, abych se nedívala na statistiky a rekordy. Zaměřuji se pouze na svoji hru, to je to, co dělám od 18 let,“ tvrdí Williamsová.

Serena Williamsová na závěrečném ceremoniálu
Simona Halepová a Serena Williamsová s trofejemi z Wimbledonu

Poslední porážka proti bezchybné Halepové na Serenu nahrnula vše. Rumunská tenistka svoji strojově přesnou hrou donutila Williamsovou k několika chybám, na které fanoušci nejsou zvyklí.

Serena Williamsová je nejstarší ženou, která kdy vyhrála grandslamový titul, vítězství na Australian Open dosáhnula ve věku 35 let a 125 dnů, podle jejích slov však věk bariérou není.

„Vypadá to, že je těžší a těžší se vůbec do finále grandslamu dostat, stojí to neskutečné úsilí. Cítím se ale stále neuvěřitelně konkurenceschopná, jinak bych tady opravdu už nebyla,“ uzavřela.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...