130 let
Dominique Gisinová ze Švýcarska a Tina Mazeová ze Slovinska si vzájemně gratulují k vítězství ve sjezd

Dominique Gisinová ze Švýcarska a Tina Mazeová ze Slovinska si vzájemně gratulují k vítězství ve sjezd | foto: Reuters

Co vám uniklo z OH: neúspěchy Čechů i dvě vítězky sjezdu

Sport
  •   23:18
PRAHA - Nesledovali jste zprávy ze zimní olympiády? Přinášíme vám přehled toho nejzajímavějšího, co se ve středu v Soči stalo. Český fanoušek zažil dvě velká zklamání.

Češi v akci. Čeští hokejisté vstoupili do turnaje porážkou 2:4. Švédové se v úvodu druhé třetiny ujali náskoku 4:0, Jágr a spol. však už jen dvěma góly snížili. V posledním vystoupí v Soči se neblýskla ani snowboardistka Šárka Pančochová, která dvakrát upadla v semifinále U-rampy a do finále nepostoupila. Nakonec skončila šestnáctá. Lyžařka Klára Křížová obsadila ve sjezdu 21. příčku. Sdruženářům první disciplína na hrách nevyšla, v závodu na středním můstku z nich byl nejlepší třiadvacátý Pavel Churavý.

Vítěz dne. Tuto rubriku nyní ovládly dvě závodnice. Ve sjezdu žen totiž nejlepší čas měly Švýcarka Gisinová a Slovinka Mazeová. Že měl tento závod dvě vítězky, se stalo poprvé v olympijské historii. "Je to neuvěřitelné, mám obrovskou radost," řekla Švýcarka, která ve Světovém poháru vyhrála v roce 2009 dva sjezdy. Její první pohárová výhra se podobala středečnímu triumfu. V rakouském Zauchensee před pěti lety zvítězila společně s tehdejší hvězdou Anjou Pärsonovou ze Švédska. "Zvládla jsem dobře horní úsek, který mi tady nešel, a dole jsem nechala jet lyže," řekla Mazeová, které se v této zimě nedařilo.

Poražený dne. Hokejový tým Lotyšska. Ve druhém utkání "české" skupiny prohrál se Švýcarskem 0:1, když soupeř rozhodl osm vteřin před koncem třetí třetiny. "Brutální. Tohle je těžké spolknout," připustil po utkání útočník poražených Zemgus Girgensons, jediný zástupce zámořské NHL v sestavě lotyšského celku.

Výrok dne. "Budu se připravovat zase na další roky, víc se vyjezdit, abych měla nové triky. Pak přijedu a příště tu olympiádu vyhraju," plánovala česká snowboardistka Šárka Pančochová poté, co se s hrami rozloučila 16. místem z U-rampy.

FOTO DNE

Nepříjemný pád měla ve sjezdu Francouzka Marie Marchand-Arvierová, ze svahu ale naštěstí odešla po svých.

Program na čtvrtek:

  • Akrobatické lyžování: 7:15 slopestyle muži - kvalifikace (Skála), 10:30 slopestyle muži - finále.
  • Běh na lyžích: 11:00 10 km klasicky ženy (Grohová, Nováková, Vrabcová-Nývltová, Moravcová).
  • Biatlon: 15:00 vytrvalostní závod 20 km muži (Moravec, Krupčík, Soukup, Šlesingr).
  • Curling - muži: 11:00 Švýcarsko - Rusko, Kanada - Dánsko, Norsko - Švédsko, Velká Británie - USA. Ženy: 06:00 Kanada - Dánsko, Čína - Velká Británie, Švýcarsko - Švédsko, 16:00 Švédsko - Dánsko, Rusko - Korea, Švýcarsko - Kanada, Japonsko - USA.
  • Hokej - muži: Skupina A: 13:30 Rusko - Slovinsko (Bolšoj), Slovensko - USA (Šajba). Skupina B (Bolšoj): 09:00 Finsko - Rakousko, 18:00 Kanada - Norsko. Ženy: Skupina B: 09:00 Japonsko - Německo, 18:00 Švédsko - Rusko.
  • Krasobruslení: 16:00 muži - krátký program (Březina, Verner).
  • Rychlobruslení: 11:00 500 m ženy - čtvrtfinále, 11:27 1000 m muži - rozjížďky, 12:14 500 m ženy - semifinále, 12:35 štafeta 5000 m muži - semifinále, 13:07 500 m ženy - finále. 15:00 1000 m ženy (Erbanová).
  • Saně: 17:15 družstva (Česko).
  • Skeleton: 8:30 ženy - 1. jízdy, 9:40 ženy - 2. jízdy.
Autor: Lidovky.cz