130 let

Ester Ledecká v Garmisch-Partenkirchen | foto: ČTK

Další změna na mistrovství světa v Cortině. Kvůli sněhu byl odložen slalom i super-G

Sport
  •   7:07
Cortina d’Ampezzo - Kombinační závod žen s Ester Ledeckou, kterým měl odstartovat světový šampionát ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo, se dnes kvůli nadílce nového sněhu neuskutečnil. Novým termínem je pondělí 15. února, které bylo původně vyhrazeno jako volný den.

Zákaz zpěvu a MHD jen na povolení. MOV zveřejnil první covidový manuál pro OH v Tokiu

„Moc jsem toho nenaspal a ve tři v noci bylo vzhledem k tomu, že padal těžký sníh, skoro jasné, že bude velmi těžké sjezdovky připravit,“ řekl ředitel závodů žen FIS Peter Gerdol. Zrušena byla kombinace i volné ježdění na závodní trati.

Ester Ledecká
Ester Ledecká v Ga-Pa

Změny doznal i úterní program. Pojede se pouze superobří slalom žen, a to až od 13:00 místo původního startu v 10:30, zatímco stejná disciplína mužů byla přesunuta místo tréninku sjezdu na čtvrtek.

Pořadatelé kvůli nedělnímu dopolednímu sněžení a následnému dešti změnili pořadí kombinačních disciplín a na dopoledne přesunuli slalom, aby získali více času na úpravu trati pro super-G. Nakonec ale noční přívaly sněhu závod úplně znemožnily.

První náznak možného zrušení závodu se k týmům dostal v půl sedmé ráno, o necelou hodinu později už bylo jasno, že se nepojede. „Situace byla šílená. 

ONLINE KE ZRUŠENÉ KOMBINACI ŽEN NA MS VE SJEZDOVÉM LYŽOVÁNÍ

Když sněží a prší, tak se nedá nic dělat. Kdyby napadl prašan, možná se to dá do odpoledne uklidit, ale těžký sníh je bez šance,“ řekl médiím kouč Ledecké Tomáš Bank v hotelu Orsoline, z kterého je výhled na závodní sjezdovku Olympia delle Tofane.

Bank s italským trenérem Franzem Gasperem už v tu dobu jeli na sjezdovky a zkontrolovali rozjížděcí kopec. „Nevypadal špatně, byl urolbovaný, sice měkký, ale šlo to, tak tam jsme trénovali,“ uvedl Bank. Ledecká si alespoň dala v přípravě dvě jízdy slalomu, jednu obřího slalomu a volnou jízdu superobřího slalomu.

Pětadvacetiletá česká hvězda Ledecká měla do závodu odstartovat s číslem dvě po obhájkyni titulu Wendy Holdenerové ze Švýcarska.

Autor: ČTK