Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Horník si trest za podplácení odpyká

Sport

  15:42
BRNO - Bývalého ředitele fotbalistů Viktorie Žižkov Ivana Horníka potrestání za podplácení nemine. Nejvyšší soud s konečnou platností potvrdil verdikt soudů, které někdejšímu funkcionáři uložily sedmiměsíční podmínku s pětiletou zkušební lhůtou, zákaz činnosti ve fotbale na deset let a pokutu 900.000 korun.

Ivan Horník sleduje zápas Příbrami s Teplicemi foto: Petr EretČTK

Spolu s Horníkovou stížností Nejvyšší soud odmítl i dovolání osmi odsouzených rozhodčích a jednoho delegáta.

Případ skupiny kolem Horníka soud projednal v říjnu v uzavřeném řízení a nyní své rozhodnutí zveřejnil na internetu. S dovoláním neuspěli rozhodčí Ladislav Míka, Marcel Hábl, Igor Gulajev, Zdeněk Lukes, Pavel Poledník, Zbyněk Pustka, Ladislav Talpa a Karel Vidlák a delegát Otakar Draštík. Z původně jedenáctičlenné skupiny odsouzených nepodal dovolání pouze delegát Adolf Růžička.

Horník je na veřejnosti znám jako nejviditelnější aktér korupčních kauz v českém fotbale. Pravomocný rozsudek nad ním vynesl Městský soud v Praze loni v září. Jako sportovní ředitel Viktorie nabízel úplatky, což prokázaly policejní odposlechy i výpovědi svědků. Rozhodčí a delegáti souzení s Horníkem dostali podmíněné tresty od deseti do čtrnácti měsíců, pokuty podle výše slíbeného úplatku od 30.000 do 150.000 korun a zákazy činnosti od tří do pěti let.
Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...