Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Hvězda bojových sportů ukončila kariéru. McGregor se už podruhé rozhodl pro důchod

Sport

  9:39
New York - Hvězda bojových umění (MMA) Conor McGregor opět oznámil konec kariéry. Třicetiletý bývalý šampion organizace UFC to uvedl na twitteru pět měsíců po svém dosud posledním zápase, v němž v Las Vegas prohrál s Rusem Chabibem Nurmagomedovem a po následné mele dostal šestiměsíční distanc.

Zklamaný Conor McGregor byl přímo v oktagonu inzultován členem Rusova týmu. foto: ČTK/AP

„Mám tady jedno rychlé oznámení. Dnes jsem se rozhodl skončit se sportem, známým jako „smíšená bojová umění’. Přeji všem starým parťákům, aby se jim dařilo. Já se teď připojím k těm, kteří už jsou v důchodu,“ napsal McGregor na svém oficiálním účtu na twitteru.

Irský bojovník již podobným způsobem ohlásil konec kariéry v dubnu roku 2016 po porážce s Natem Diazem s tím, že chce odejít mladý. Brzy však rozhodnutí vzal zpět a ještě toho roku absolvoval s Diazem úspěšnou odvetu.

5. Chabib Nurmagomedov, který v zápase roku porazil Conora McGregora v zápase...
Chabib Nurmagometov ve slovní přestřelce s Conorem McGregorem

Dublinský rodák McGregor se loni vrátil do UFC po delší pauze, během níž mimo jiné absolvoval lukrativní boxerský duel s Floydem Maweatherem. Po říjnové porážce s Dagestáncem Nurmagomedovem dostal od své organizace šestiměsíční distanc a pokutu 50.000 dolarů za podíl na hromadné potyčce, jež po vyhecovaném duelu vypukla.

Kontroverze a problémy se zákonem provázejí prakticky celou McGregorovu kariéru. Naposledy byl začátkem března zatčen na Floridě za to, že vzal mobilní telefon muži, jenž se pokusil vyfotit.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!