Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Hvězdu Trainspottingu 2 a bývalého profesionálního boxera zastřelili na ulici v Edinburghu

Sport

  12:00
edinburgh - Ve filmovém trháku Trainspotting 2, který byl natočen v roce 2017, si zahrál po boku Ewana McGregora jednoho z padouchů. Bývalý profesionální boxer Bradley Welsh však už svou filmografii nerozšíří. Dvaačtyřicetiletý Skot byl ve středu zastřelen v Edinburghu, kde celý život bydlel.

bývalý profesionální boxer a hvězda Trainspottingu Bradley Welsh foto: Reuters

Edinburská policie ve středu v osm hodin večer oznámila, že příčinou Welshova úmrtí bylo vykrvácení po střelbě na tamní Chester Street. 

Tam ho našel náhodný kolemjdoucí, který okamžitě zavolal záchranáře a policii, herce už však nebylo možné zachránit. Policie už potvrdila, že jeho případ je vyšetřován jako vražda.

Zároveň bude hlídat okolí a konkrétně i ulici, ve které byl Bradley okolo osmé hodiny večerní zastřelen. Strážníci doporučili lidem v okolí nevycházet z domu a po vrahovi intenzivně pátrají. 

Skotská policie uzavírá prostor v Edinburghu, kde byl Bradley Welsh zastřelen.
Skotská policie (ilustrační foto).

„Zlomilo mi to srdce. Sbohem, můj úžasný a milovaný příteli. Díky, že jsi mě učinil lepším člověkem a pomohl mi vidět svět vlídnějšíma a moudřejšíma očima,“ řekl BBC jeho jmenovec a kamarád a autor knižní předlohy původního Trainspottingu, spisovatel Irvine Welsh.

Welsh dříve patřil mezi úspěšné boxery. Dostal se dokonce až mezi profesionály, kde měl výbornou bilanci 7:1. V současnosti vlastnil v Edinburghu boxerský klub.

Vedle toho, že profesionálně boxoval, si před dvěma lety vyzkoušel herectví. V populárním pokračování Trainspottingu hrál gangstera jménem Doyle.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč