Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Irští ragbisté rozcupovali v nedělním šlágru marné Skoty, Angličané snadno přehráli Tongu

Angličané si s Tongou snadno poradili. foto: Reuters

jokohama - Irští ragbisté nedali v nedělním šlágru na mistrovství světa šanci Skotům a trápícího soupeře porazili 27:3. Anglie pak ve Skupině smrti na úvod nezaváhala a porazila Tongu dokonce 35:3.
  9:15aktualizováno  15:17

Nový Zéland vstoupil za zlatým hattrickem výhrou 23:13 nad JAR, Francie udolala Argentince

Irští ragbisté vstoupili do mistrovství světa v Japonsku suverénním vítězstvím 27:3 nad Skotskem. 

Aktuálně druhý tým světového žebříčku položil v duelu skupiny A čtyři pětky, získal do tabulky bonusový bod a stvrdil medailové ambice na šampionátu. 

Roli favorita potvrdili i Angličané coby třetí tým světového pořadí a Tongu porazili ještě o něco přesvědčivěji 35:3.

Tradiční skotský fanda dudami.
Spokojení irští fandové.

Irsko, které se zatím na MS nikdy na stupně vítězů nedostalo, vstoupilo do zápasu zostra a po čtvrthodině vedlo 12:0. 

Hráči Skotska pak dokázali skórovat z trestného kopu, to ale bylo z jejich strany vše. Irové ještě do poločasu položili třetí pětku, vypracovali si pohodlný náskok 19:3 a ve druhé půli nedali soupeři šanci na zvrat.

Mistři světa z roku 2003 Angličané také položili čtyři pětky, z toho dvakrát dostal míč do koncové zóny rodák ze Samoy Manu Tuilagi, a převahu favorita umocnil kopáč Owen Farrell. 

Autor 15 bodů proměnil tři kopy po pětce a přidal další tři trefy z trestných kopů. Po tom prvním ještě soupeř z Oceánie vyrovnal na 3:3, ale pak už bodovali jenom Evropané.

Nezaváhali ani hráči Itálie, kteří po pomalejším začátku zvítězili nad Namibií 47:22. První pětku v zápase hraném v dešti položil africký výběr, ale jeho šance na premiérové vítězství při šesté účasti na MS postupně uhasly.

Italové už do poločasu výsledek otočili, přestávku orámovali třemi položenými pětkami a celkem do soupeřova brankoviště pronikli šestkrát.

Zaznamenali také jednu trestnou pětku. Nejlepším hráčem byl s 11 body Tommaso Allan, který vedle jednoho položení proměnil také tři kopy po pětce.

Výsledky: 

Skupina A: Irsko - Skotsko 27:3 (19:3)

Skupina B: Itálie - Namibie 47:22 (21:7)

Skupina C: Anglie - Tonga 35:3 (18:3).

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...