Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Jonesová debutovala ve WNBA skromně, odehrála jen tři minuty

Sport

  11:35
TULSA - Bývalá atletická hvězda Marion Jonesová zahájila kariéru v basketbalové lize WNBA velmi skromně. Při svém návratu k soutěžnímu basketbalu po více než deseti letech odehrála v dresu Tulsy proti Minnesotě jen něco málo přes tři minuty a jejím jediným zápisem do statistik byl faul, kterého se dopustila už tři sekundy po příchodu na palubovku.

Marion Jonesová zahájila kariéru v basketbalové lize WNBA velmi skromně foto: Reuters

Ze všech hráček domácího týmu strávila Jonesová na hřišti jasně nejméně času, ale jak prohlásil trenér Nolan Richardson, takový je úděl nováčků.

Tulsa, jež se stala novým účastníkem v soutěži po stěhování týmu Shock z Detroitu, prohrála v zahajovacím dnu zámořské soutěže 74:80.

"Vím, že lidé očekávají velké věci. Já se rozhodla hrát basketbal, a tak si lidé mysleli, že budu hrát 40 minut. Musí ale pochopit, že to všechno představuje delší proces. Tyhle dámy kolem mě hrají o moc déle než já a já se mám od nich každý den co učit," uvedla někdejší univerzitní basketbalová šampionka z roku 1994, jež dala přednost atletické kariéře. Ta byla doslova hvězdná, než ji v roce 2006 ukončil dopingový skandál. Za lhaní vyšetřovatelům navíc strávila půl roku ve vězení.

Chci zvítězit

Čtyři roky po přerušení sportovní kariéry byla Jonesová v sobotu opět jako v době své atletické slávy v centru pozornosti médií. Při příchodu do vyprodané haly BOK Center byly kamery nasměrovány vesměs na ni a ocitla se pod palbou otázek reportérů v místnosti pro rozhovory. Přiznala, že byla tak rozechvělá, že před zápasem nemohla spát. Na hřišti ji svazovaly emoce.

Prakticky hned po vystřídání faulovala, vzápětí umožnila protihráčce skórovat. Míč měla v držení jen dvakrát, o střelu se ani nepokusila.

"Nejsem zklamaná. Učím se. Je to pro mě začátek, nic víc. Vím, že to chvíli potrvá, než se do toho dostanu," uvedla v pozápasových rozhovorech, které vedla vsedě na svém místě v šatně obklopena novináři. "Ale nejsem ani spokojená. Jsem soutěživá. Chci vidět náš tým vítězit a chci k tomu přispět," dodala matka tří dětí, jež se v 34 letech stala nejstarším nováčkem soutěže.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!