130 let
Karolína Plíšková v zápase proti Aně Ivanovičové.

Karolína Plíšková v zápase proti Aně Ivanovičové. | foto: ČTK/AP

Karolína Plíšková pokračuje v životní jízdě, teď řádí v Asii

US Open
  •   18:05
SOUL/PRAHA - Tento způsob trávení (konce) léta se tenistce Karolíně Plíškové musí líbit. Dosáhla životního maxima na grandslamu, na které navázala dvěma výbornými výsledky na turnajích v Asii. V Hongkongu prohrála až ve finále, nyní v Soulu je znovu v semifinále. „Ale už jsem unavená,“ přiznává.

V posledních dvou týdnech 22letá tenistka skutečně neměla zrovna odpočinkový program. V Hongkongu hrála pět zápasů singlu, čtyři v deblu, další kombinaci 3+1 už má za sebou v Soulu.

A ještě nekončí! Čeká ji minimálně sobotní semifinále s Marií Kirilenkovou, jistě však touží jít ještě dál. Ačkoliv...

"Odehrála jsem teď hodně zápasů, hrála jsem ve dvouhře i ve čtyřhře, takže jsem trochu unavená. Ale včera jsem měla den volna a to mi pomohlo," citoval ji web tenisportal.cz po čtvrtfinálové výhře nad Američankou Gibbsovou.

Při překonávání únavy jí však může pomáhat vědomí, že zažívá vynikající období v kariéře. Na US Open hrála poprvé v kariéře 3. kolo grandslamu, zdolala tam bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou.

Následně v Hongkongu došla až do finále a získala se sestrou Kristýnou titul v deblu. V žebříčku vystoupala na 32. místo, lépe na tom dosud nikdy nebyla. A nyní touží po dalším úspěchu.

V cestě jí bude stát někdejší světová desítka Kirilenková, která se letos v dubnu vrátila na kurty po delší pauze zaviněné zraněním kolene.

"Je to dobrá hráčka. Ve dvouhře jsem s ní ještě nehrála, utkaly jsme se pouze dvakrát ve čtyřhře," řekla Plíšková, přičemž poslední vzájemný zápas v deblu musí mít dobře v paměti: právě s dvojicí Kirilenková, Wickmayerová vypadly sestry Plíškovy v 1. kole v Soulu.

Plíšková letos hrála finále už třikrát, ani jednou neuspěla. Dočká se v Soulu?

Autor: