Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Karolína Plíšková slaví ve Wimbledonu postup do čtvrtfinále. Na londýnské trávě si ho zahraje poprvé

Karolína Plíšková slaví postup do čtvrfinále. foto: Reuters

Londýn - Tenistka Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále Wimbledonu. Osmá nasazená porazila na londýnské trávě Rusku Ljudmilu Samsonovovou 6:2, 6:3.
  15:36

O postup už hraje vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková. Na centrálním dvorci prohrála se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie první set 5:7. Osmifinále má před sebou i turnajová devatenáctka Karolína Muchová, která se utká se Španělkou Paulou Badosaovou.

Tenistka Karolína Plíšková.
Karolína Plíšková v New Yorku podlehla Rusce Kuděrmětovové ve dvou setech.

Federer se po postupu do osmifinále odhlásil z Roland Garros, bude se chystat na Wimbledon

Plíšková zvládla zápas se Samsonovovou za hodinu a čtvrt. S Ruskou, která vyhrála deset zápasů na trávě v řadě, měla problém jen v úvodu. Po ztrátě servisu prohrávala 1:2, ale otočila na 6:2. I ve druhém setu šla rychle do vedení a i za pomoci deseti es zápas jistě dokončila.

Ve čtyřech zápasech neztratila Plíšková v turnaji ani set. Ve čtvrtfinále narazí na vítězku utkání mezi Madison Keysovou z USA a Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

Při předešlých devíti startech v All England Clubu vypadla Plíšková poprvé v prvním kole, pak pětkrát ve druhém a následně dvakrát v osmifinále. Minimálně do čtvrtfinále nyní postoupila již na všech grandslamech, nejdále došla do finále US Open 2016.

Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...