Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Když může Koukalová, můžu taky! Oberhofu pomáhá v boji o MS Merkelová

Sport

  16:30
Kišiněv/Praha - Zatímco český biatlon vsadil v boji o pořádání mistrovství světa mimo jiné na svou reprezentační hvězdu Gabrielu Koukalovou a její zpěv, německý Oberhof se snaží získat body prostřednictvím Angely Merkelové. Spolková kancléřka podpořila kandidaturu durynského střediska v dopise delegátům kongresu mezinárodní unie IBU, který v neděli bude o pořadatelích rozhodovat.

Německá kancléřka Angela Merkelová míří na oficiální návštěvu České republiky. Do Prahy zavítá ve čtvrtek 25. srpna. foto: Reuters

Koukalová chce vyzpívat Česku biatlonové MS. Předělávkou hitu od Beatles

„Mistrovství světa je výsada ukázat se jako přátelský hostitel a profesionální organizátor,“ napsala Merkelová v dopise, v němž označila Oberhof za kolébku biatlonu.

Oberhof usiluje o pořádání MS v roce 2020 a třicet let po znovusjednocení Německa by šampionát byl podle Merkelové „ideální příležitostí ukázat světu bezmezné biatlonové nadšení země“.

Nové Město na Moravě kandiduje na pořádání šampionátů v roce 2020 nebo 2021. Oberhof se uchází jen o jeden termín. Původně byl i mezi adepty pro rok 2021, ale pro tuto sezonu získal bavorský Oberstdorf světový šampionát v klasickém lyžování, proto se Němci rozhodli o další MS nežádat.

Gabriela Soukalová se svou sochou pro české medailisty z Ria.
Gabriela Koukalová na mistrovství ČR v biatlonu na horských kolech 18. června v...

O biatlonový šampionát v roce 2020 se ucházejí vedle Nového Města a Oberhofu ještě Anterselva a Pokljuka. Český, italský a slovinský svaz usilují zároveň o MS 2021, kde je kandidátem také ruské město Ťumeň, které jako jediné ještě biatlonový svátek nepořádalo.

Nové Město podpoří před nedělní volbou přímo v Kišiněvě vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Koukalová, která v sobotu delegátům zazpívá na slavnostním obědě.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...