Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Konec spolupráce. Lendl půl hodiny tréninku mluvil o svém psovi a golfu, vysvětluje Zverev

Sport

  10:55
New York - Bývalý slavný český tenista Ivan Lendl už není trenérem Alexandera Zvereva. Osminásobný grandslamový vítěz podle zámořských médií ukončil s pátým hráčem světa spolupráci. Dvaadvacetiletého Němce vedl Lendl od loňského srpna.

Alexander Zverev na Wimbledonu 2018. foto: ČTK/AP

Devětapadesátiletý Lendl jako Zverevův trenér skončil krátce poté, co ho vítěz jedenácti titulů ATP zkritizoval. „Naše tréninky trvají dvě hodiny a on z toho půl hodiny vypráví o svém psovi nebo o tom, jak hrál golf. Měl by do toho dávat víc,“ prohlásil Zverev na turnaji v Hamburku.

Lendl se ke Zverevovu trenérskému týmu připojil loni v srpnu a německý tenista pod jeho vedením poté v listopadu vyhrál Turnaj mistrů. Naposledy Zverev uspěl v květnu na turnaji v Ženevě, k tomuto triumfu ale Lendl nepřispěl, protože celou antukovou část sezony vynechal.

Alexanderu Zverevovi nepomohly k výhře ani akrobatické údery na síti.
Alexanderu Zverevovi nepomohly k výhře ani akrobatické údery na síti.

Lendl kromě Zvereva vedl také dvakrát Brita Andyho Murrayho. Při prvním angažmá mu pomohl k prvním dvěma grandslamovým vítězstvím na US Open v roce 2013 a ve Wimblednu 2013. Londýnský turnaj s ním poté vyhrál ještě v roce 2016.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!