Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kontroverzní Haník se vzdal kandidatury na nového šéfa volejbalového svazu

Sport

  13:15
PRAHA - Šéf Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník se vzdal kandidatury na funkci předsedy a podpoří Marka Pakostu. Volby se uskuteční 13. května. Svaz vedl šedesátiletý bývalý reprezentant i kouč národního týmu Haník od května 2010, v poslední době čelil kritice kvůli problémům, do kterých se svaz dostal.

Zdeněk Haník. foto: Twitter

Volejbalový svaz loni přišel o 20 milionů korun, které zpronevěřil jeho účetní. Haník byl kritizován rovněž za nejasnosti kolem využívání dotací z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Přesto byl mezi pěti kandidáty na předsedu, kterého budou členové konference volit na další čtyřleté období za měsíc v Praze.

„Po nastalých problémech v ekonomické oblasti pokládám za vhodné, v rámci zklidnění situace, do řízení ČVS doporučit osobu nezatíženou minulostí a s manažerskými zkušenostmi, která bude garantem transparentního řízení především v oblasti ekonomiky. Na pozici předsedy proto navrhuji jako vhodného kandidáta Marka Pakostu,“ napsal Haník v prohlášení na svazovém webu.

Sedmačtyřicetiletý bývalý reprezentant v šestkovém i plážovém volejbalu a manažer Pakosta bude mít protivníky v poslanci a bývalém hejtmanovi Karlovarského kraje Josefu Novotném, dále členovi správní rady a šéfovi hospodářské komise ČVS Zdeňku Meitnerovi a také v někdejším místopředsedovi československé volejbalové federace Jiřím Gottwaldovi.

Haník je zároveň místopředsedou Českého olympijského výboru.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...