Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ledecká dojela v superobřím slalomu třicátá, na Rebensburgovou ztratila dvě a půl sekundy

Ester Ledecká během závodu Super-G. foto: ČTK

Lake Louise - Ester Ledecké nevyšel superobří slalom Světového poháru v kanadském Lake Louise. Po skvělých výkonech ve sjezdu, v kterém se v pátek radovala z premiérové výhry v lyžařském seriálu a v sobotu byla jen těsně čtvrtá, dnes uzavřela bodovanou třicítku. Na vítěznou Němku Viktorii Rebensburgovou ztratila 2,54 sekundy.
  20:58aktualizováno  21:11

Rebensburgová zaznamenala osmnácté vítězství v kariéře a čtvrté v super-G. Časomíra se po její jízdě zastavila přesně na 1:20,0 minuty. Překvapivě druhá skončila Italka Nicol Delagová a třetí místo patří Švýcarce Corinne Suterové.

Ledecká startovala jako čtvrtá, v techničtější horní pasáži příliš tlačila do lyží a ztrácela rychlost, která jí pak chyběla ve druhé části 1860 metrů dlouhé trati. Její čas 1:22,54 minuty byl dlouho nejpomalejší. Dvojnásobná olympijská vítězka neporazila žádnou z prvních dvaceti soupeřek. Nakonec dosáhla alespoň na jeden bod. Porazila pět soupeřek, které projely cílem.

„Ester asi neměla svůj den. Dělala tam chybičky. Ale teprve musíme rozebrat, kde ztratila dvě a půl vteřiny,“ řekl trenér Ledecké Tomáš Bank v České televizi.

Čtyřiadvacetiletá pražská rodačka v superobřím slalomu sice získala senzační zlato na olympijských hrách v Pchjongčchangu, ale v pohárových závodech v této disciplíně je jejím maximem jedenácté místo z Val Gardeny z minulé sezony.

V celkovém pořadí SP Ledecká klesla z třetího na sedmé místo. Světový pohár pokračuje příští víkend ve Svatém Mořici. Otázkou je, zda tam Ledecká pojede, neboť v Cortině d’Ampezzo se v sobotu uskuteční paralelní obří slalom na snowboardu.

„Doufám, že jedeme na devadesát procent do Svatého Mořice na super-G a paralelní slalom. Prý federace FIS dala (do paralelního slalomu) Ester divokou kartu, tak by byla škoda tam nejet,“ řekl Bank. 

Autor: