Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Ostuda na florbalovém MS. Pořadatelé Slovenkám pustili českou hymnu

Sport

  10:57aktualizováno  11:22
Neuchatel - Slovenským florbalistkám na probíhajícím mistrovství světa ve švýcarském Neuchatelu štěstí zatím nepřeje. Během úvodního víkendového utkání proti obhájkyním titulu ze Švédska Slovensky prohrály 1:23, aby toho nebylo málo, tak při ceremoniálu zahráli pořadatelé reprezentantkám českou hymnu.

Slovenské florbalistky před začátkem odehrání hymny. foto: instagram.com/slovakfloorballReprofoto

Florbalistky Švédska rozdrtily při vstupu do mistrovství světa v Neuchatelu Slovensko s českým trenérem Michalem Jedličkou 23:1. Pěti brankami se na kanonádě vítězek šesti minulých světových šampionátů podílela Emelie Wibronová.

Nejbizarnější situací celého ale byla úvodní ceremonie, kde nastal přehmat pořadatelů. Ti totiž místo slovenské hymny přehráli tu českou, reakce Slovenek byla vypovídající. „To si dělají srandu,“ kroutily nechápavě hlavou. Za účasti českých vlaječek promítaných na hrazení si pořadatelé po chvíli chybu uvědomili a pustili slovenskou.

Hymna začíná v čase 10:40:

„Omlouváme se za tuto chybu. Slibujeme, že se už podobný exces nebude opakovat,“ sdělila po incidentu Mezinárodní florbalová federace.

Na minulém šampionátu doma v Bratislavě v roce 2017 skončily Slovenky na historicky nejlepší páté pozici.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...