Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Mladičká amatérka ubojovala Pudilovou. Chtělo to víc úcty, je přesvědčena Bledá

Sport

  21:44
Praha - Lucie Pudilová v sobotu nečekaně narazila. Po návratu z UFC ji na českém turnaji Oktagon Underground porazila teprve osmnáctiletá amatérka Tereza Bledá. Doteď neznámá svěřenkyně trenéra Andrého Reinderse vyhrála po třech kolech na body.

Lucie Pudilová (v červeném) po souboji s Liz Carmoucheovou foto:  Michal Růžička, MAFRA

Bledá dosud i kvůli věku zápasila pouze na amatérské úrovni, šestkrát zvítězila, ani jednou neprohrála. Proti Lucii Pudilové, která tři roky působila v prestižní americké organizaci UFC, nastupovala ve váhové kategorii do 61 kilogramů jako jasný outsider.

A tak své pozice využila. Zatímco Pudilovou chytila před zápasem ohromná tréma, načež si nervozitu a špatnou náladu přenesla i do klece, Bledá zůstala klidná. Zatím neexistující reputaci nemohla ztratit.

„Já se strašně těšila! Žádný stres. Poprvé jsem zažila velký tlak, silnou a kvalitní soupeřku, jenže po chvíli v kleci mě až překvapilo, jak lehce šlo s Lucií házet na zem,“ povídala později.

S širokým úsměvem na tváři, štěstím bez sebe.

Lucie Pudilová (v červeném) po souboji s Liz Carmoucheovou
Česká zápasnice Lucie Pudilová v UFC prohrála s Justine Kishovou

Nerozhodilo ji předzápasové popichování od Pudilové o tom, že ona jde do Česka všechny přizabít. 

„Chápu, že měla řeči, přichází z UFC, to je jiná úroveň. Věřila, že si tu s námi bude hrát, jenže všichni nastupovali za stejných podmínek. Asi to chtělo víc úcty,“ krčila rameny Bledá.

„Tereza je obrovskej srdcař. Díky tomu urvala vítězství. Je to pokorná holka, inteligentní a psychicky vyspělá. Může udělat velkou kariéru,“ doufá její trenér Reinders.

Bledé vycházely především dvě věci. Za prvé výborné strhy k zemi, Pudilovou házela na podlahu tak často, že její soupeřka nedostala prostor na vlastní taktiku. A pak taky kopy do lýtka. „Tím jsme Lucce zpomalili pohyb a útoky. Vyšlo to téměř dokonale. Na pokusy o škrcení byla Tereza taky připravená,“ hodnotí dál Reinders.

„Neberu prohru nějak tragicky. Tereza měla dobrou taktiku a výhra jí teď pomůže. Ukázala se v něčem, co není úplně pravé MMA (pravidla Undergroundu nedovolují pokračovat v boji na zemi),“ řekla viditelně skleslá Pudilová.

„Lucka byla velmi těžká soupeřka, ale já jela na jistotu. I proto mě překvapilo, že jeden rozhodčí dal vítězství jí (dva arbitři zvedli ruku pro Bledou, jeden pro Pudilovou). Já věřila, že mám nabodováno,“ přemýšlela Bledá.

Stejně tak nepochybovali diváci, mezi nimiž ve VIP lóžích pražského klubu Epic seděli v první řadě zápasník Karlos Vémola, lobbista Ivo Rittig, boss příbramského fotbalu Jaroslav Starka či šampion Oktagonu v těžké váze Michal Martínek (též svěřenec Andrého Reinderse).

Bledou čeká za čtrnáct dní české finále s Magdou Šormovou, bývalá šampionka ukrajinské organizace WWFC zvládla duel s Terezou Dvořákovou.

Bledá zároveň hned souhlasila s odvetou s Pudilovou, tentokrát pod originálními pravidly MMA. Pudilovou ovšem čeká po koronavirové krizi oznámení podpisu dvou smluv, měla by zápasit na domácí půdě a v zámoří, přičemž chce pouze zahraniční soupeřky.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!