Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Škatulata Čechů v UFC. Pudilová po další prohře potvrdila konec, šanci naopak dostal Dvořák

Česká zápasnice Lucie Pudilová v UFC prohrála s Justine Kishovou foto: Repro Nova Sport 2

Praha - Česká MMA bojovnice Lucie Pudilová končí v elitní organizaci UFC. Po lednové porážce s Američankou Justine Kishovou a čtvrtém nezdaru v řadě nedostala nabídku na novou smlouvu. Na premiéru v UFC se naopak může těšit David Dvořák, který se v březnu v Brazílii utká s s domácím Brunem Silvou.
  9:19

Konec Pudilové v UFC? Taktický souboj s Kishovou nezvládla, prohrála na body

O tom, že Pudilová v UFC končí, informovala v minulých dnech zámořská média. Nyní to potvrdila i pětadvacetiletá zápasnice. „Děkuji všem za podporu, kterou mi zachováváte i potom, co mi nebyla prodloužena smlouva v UFC. V současné době jednáme s několika zahraničními organizacemi o mém dalším působení,“ uvedla Pudilová na sociálních sítích.

Svěřenkyně trenéra Ladislava Erdélyiho v UFC absolvovala sedm zápasů a pětkrát prohrála. Porazila Korejku Kim Či-jon a Sarah Morasovou z Kanady, čtyři poslední duely ale nezvládla.

Místo Pudilové se v elitní organizaci představí Dvořák, který 14. března na galavačeru v Brasilii nahradí zraněného Číňana Su Mu-ta-er-ťiho. UFC sice jeho start ještě oficiálně nepotvrdila, ale udělala to stanice Nova Sportu, která v Česku zápasy MMA vysílá.

„Stále na sobě tvrdě makám a doufám, že už vám brzy oznámím proč,“ uvedl Dvořák, jenž má na kontě 20 zápasů v MMA, z nichž sedmnáct vyhrál. Třináct výher si sedmadvacetiletý bojovník v muší váze (do 57 kg) připsal v řadě.

V UFC zápasí také Uzbek Machmud Muradov, který žije a trénuje v Praze a do klece chodí i s českou vlajkou. Ten má za sebou první dvě úspěšné výhry a nyní se chystá na třetí zápas. Původní soupeř se mu zranil a utkání zrušil, nyní však na sociálních sítích potvrdil, že nastoupí v rámci galavečera UFC 249. Soupeřem mu bude Američan Karl Roberson.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...