Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Nadal v prvním zápase roku ‚spláchl‘ Bautistu, Nišikori nečekaně vypadl

Sport

  17:14
Monte Carlo - Japonský tenista Kei Nišikori loňskou finálovou účast na antukovém turnaji v Monte Carlu nezopakuje. Šestý hráč světového žebříčku v dnešním zápase druhého kola nečekaně prohrál 5:7 a 4:6 s Pierrem-Huguesem Herbertem z Francie. Naopak obhájce titulu Španěl Rafael Nadal v letošním premiérovém duelu na oblíbené antuce hladce porazil krajana Roberta Bautistu.

Rafael Nadal na turnaji v Monte Carlu. foto: Reuters

Do osmifinále bez problémů prošel také třetí hráč světa Alexander Zverev z Německa, který si s Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem poradil 6:1 a 6:4.

Nišikori, který před rokem ve finále prohrál s jedenáctinásobným vítězem turnaje Nadalem, v zápase s Herbertem nevyužil ani jeden z deseti brejkbolů. Naopak soupeři k třetímu vítězství nad některým z hráčů elitní desítky světového pořadí stačily tři nabídnuté brejky, z nichž využil po jednom v každém setu.

Druhý nasazený Nadal povolil Bautistovi v každém setu jediný game. Další překážkou v cestě za čtvrtým titulem z Monte Carla v řadě mu bude Bulhar Grigor Dimitrov. Herbert se v dalším kole utká s devátým nasazeným Bornou Čoričem z Chorvatska.

Soupeře pro další kolo zná i světová jednička Novak Djokovič. Dvojnásobný srbský šampion se o postup do čtvrtfinále utká s Američanem Taylorem Harrym Fritzem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!