Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Napříč sporty. Koronavirová exhibice v Srbsku nakazila i basketbalovou hvězdu Jokiče

Nikola Jokič dotáhl Denver pátým triple double k výhře nad Minnesotou foto: ČTK

Aktualizováno
Bělehrad - Po tenisové jedničce Novaku Djokovičovi má koronavirus další hvězdný srbský sportovec, basketbalista Nikola Jokič. Pivot Denveru proto odložil návrat do USA, kde se chtěl začít připravovat na restart sezony NBA. Djokovič s Jokičem před dvěma týdny společně sledovali v Bělehradu basketbalovou exhibici.
  8:59aktualizováno  20:54

Djokovičův pozitivní test vzbudil v úterý velký rozruch a kritiku, protože na jeho sérii Adria Tour se nakazili čtyři elitní tenisté včetně jeho samotného. O několik hodin později oznámil i Jokič, že v Srbsku onemocněl. Původně se plánoval vrátit do Denveru v tomto týdnu, ale zůstává doma v Somboru v karanténě.

Jokič s Djokovičem sledovali bok po boku v Bělehradě basketbalovou exhibici 15. června. Také při tenisové sérii Adria Tour Djokovič a spol. sklidili kritiku za to, že nedodržovali základní hygienická pravidla, jako je nošení roušky či dodržování odstupu.

Nikola Jokič dotáhl Denver pátým triple double k výhře nad Minnesotou
Nikola Jokič dotáhl Denver pátým triple double k výhře nad Minnesotou

Jokič patří mezi lídry Denveru Nuggets, kterému před přerušením sezony patřilo třetí místo v Západní konferenci. S průměry 20,2 bodu a deset asistencí na zápas patří k nejlepším v NBA, podobná čísla má jen čtveřice basketbalistů - hvězdný Řek Jannis Adetokunbo z Milwaukee, Karl-Anthony Towns z Minnesoty, Joel Embiid z Philadelphie a John Collins z Atlanty.

Podle ESPN měl Jokič pozitivní test již v minulém týdnu a byl bez příznaků. Než odletí do Ameriky, musí mít dvakrát negativní test během 24 hodin. Po příletu do Colorada bude testován znovu.

Tenisté na turnaji v Záhřebu.

NBA se má po koronavirové pauze rozběhnout 30. července ve sportovním komplexu v Disney Worldu na Floridě. Již v březnu Denver informoval, že má ve svých řadách nakaženého. Nemoc covid-19 prodělal na jaře i kouč Nuggets Michael Malone, neboť měl při testování v těle protilátky.

Jokič možná není jediným hráčem NBA, jenž se nakazil. Podle listu Arizona Republic mají koronavirus dva členové Phoenixu a ESPN spekuluje o čtyřech dalších hráčích ze Západní konference, kterých se bude týkat play off. Tréninkové kempy v místě dohrání ligy se mají otevřít 11. července.

Podle listu Arizona Republic mají koronavirus dva členové Phoenixu a ESPN spekuluje o čtyřech dalších hráčích ze Západní konference, kterých se bude týkat play off. Tréninkové kempy v místě dohrání ligy se mají otevřít 11. července.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!