130 let

Hvězda norského fotbalu John Carew | foto: Michal ČížekAFP

Norský trenér si opět vyskakuje

Sport
  •   16:06
PRAHA - Norští fotbalisté sice nezvládli první barážový zápas proti českým fotbalistům na domácím trávníku, kde prohráli 0:1, o to větší pozornost věnují před pražskou odvetou psychologickému boji.
Z jejich dnešních vyjádření před středečním duelem sálalo sebevědomí, jako by ze sobotního utkání měli nahráno oni a nikoli soupeř.

Ještě po sobotním zápase norský trenér Aage Hareide smutnil, že jeho tým nedokázal najít dostatek důvtipu k překonání české obrany. Dnes se už ale vrátil ke svým sebevědomým prohlášením, s nimiž překvapoval před prvním zápasem i norská média. Na obavy z odvety prý není čas. "Statisticky jsme lepší na hřištích soupeřů, a tak jsme to přijeli dokázat," prohlásil Hareide.

Trenér připomněl také ofenzivní sílu, kterou prý v prvním utkání jeho svěřenci nemohli předvést. "Češi ukázali neobyčejnou sílu v obranné činnosti, ale my jsme v šestnáctce nepředvedli všechno. I proto věříme, že stále máme šanci," prohlásil Hareide.

Také John Arne Riise, nejlepší norský hráč v prvním utkání, rozdával optimismus na všechny strany. "Češi mají sice trochu více navrch kvůli výsledku v prvním utkání, ale já přesto věřím,
že postoupíme. Stačí nám k tomu vstřelit dvě branky a to je určitě v našich silách," tvrdil liverpoolský obránce.

Uznal však také sílu soupeře; jeho tým měl prý trochu smůlu při losu baráže. "Před dvěma lety jsme nepostoupili na Euro přes silné Španěly a Češi jsou možná ještě lepší," uvedl Riise, který se teprve dnes dozvěděl, že Rosický má problémy s nohou poté, co jej v sobotu zasáhla Norova tvrdá střela. "Opravdu? Tak to se omlouvám," vzkázal českému špílmachrovi ryšavý protivník.

Riise na hřišti vždy vypadá, že nedá nikomu nic zadarmo a ve středu to nebude jiné, ale při dotazu na bývalé liverpoolské spoluhráče Šmicra a Baroše dnes trochu zjihnul. "Byli to skvělí spoluhráči, v šatně s nimi byla ohromná legrace," prohlásil krátce předtím, než vyběhl k tréninku na letenský trávník.

Hareide ještě netuší, zda může počítat se záložníkem Christianem Grindheimem, kterého v posledních dnech trápila viróza. Pokud se nedá do středečního zápasu dohromady, dá kouč
zřejmě šanci Fredriku Strömstadovi.

Předpokládaná sestava: Myhre - Bergdölmo, Hagen, Hangeland, Riise - Solli, Grindheim (Strömstad), Hästad, Pedersen - Carew, Iversen.
Autor: Lidovky.cz
Témata: John Arne Riise