Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Plavec Phelps řídil opilý a překročil rychlost. Policie ho zatkla

Sport

  19:23aktualizováno  22:28
BALTIMORE/PRAHA - Slavný plavec Michael Phelps byl zatčen za rychlou jízdu a řízení pod vlivem alkoholu. Devětadvacetiletý Američan skončil v rukou policie v úterý nad ránem amerického času doma v Baltimore, protože překročil povolenou rychlost téměř dvojnásobně, přejel dvojitou čáru a při silniční kontrole navíc nadýchal alkohol.

Michael Phelps foto: Reuters

Podle policejní zprávy majitel 18 zlatých olympijských medailí a držitel několika plaveckých rekordů byl zadržen v 1:40 ráno. Po výslechu policisté Phelpse propustili. Za řízení pod vlivem alkoholu už před deseti lety stanul u soudu, tehdy vyvázl s podmínkou na rok a půl.

Za přestupky se Phelps později omluvil prostřednictvím Twitteru. "Chápu závažnost svých činů a přijímám za ně plnou zodpovědnost. Vím, že slova v tuto chvíli nemají velkou váhu, ale hluboce se omlouvám všem, které jsem zklamal," napsal.

Nejúspěšnější olympionik v historii původně ukončil kariéru před dvěma lety po olympiádě v Londýně. Letos v dubnu ohlásil návrat a znovu závodí. Jeho cílem je opět zazářit na hrách v Riu 2016.

Autoři: ,

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč