Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plíšková postoupila do 3. kola Australian Open, Muchová vypadla s Američankou Bellisovou

Radující se teniska Karolína Plíšková. foto: ČTK/AP

Melbourne - Světová tenisová dvojka Karolína Plíšková na Australian Open porazila Němku Lauru Siegemundovou dvakrát 6:3 a je ve třetím kole úvodního grandslamu sezony. Minimálně do této fáze se v Melbourne dostala pošesté za sebou, jejím maximem je loňské semifinále.
  7:22aktualizováno  12:06

Ve druhém kole naopak neuspěla dvacátá nasazená Karolína Muchová, která podlehla dvakrát 4:6 Američance Catherine „CiCi“ Bellisové. Z devíti českých zástupkyň ve dvouhře tak na Australian Open vedle Plíškové zůstala už jen loňská finalistka Petra Kvitová.

Plíšková se Siegemundovou dosud jediné vzájemné utkání na okruhu WTA na antuce ve Stuttgartu v roce 2017 prohrála. Jednatřicetiletá Němka vstoupila sebevědomě i do čtvrtečního zápasu na centrálním kurtu Roda Lavera a dostala se do vedení 3:1. Sedmadvacetiletá Češka ale pěti hrami za sebou první set otočila a získala převahu.

Česká tenistka Karolína Muchová.
Karolína Plíšková přijímá gratulace od soupeřky.

O výsledku druhé sady rozhodl její jediný brejk ve čtvrtém gamu. Při vlastním podání lounská rodačka povolila soupeřce jen jeden brejkbol. „Nejsem si jistá, jestli to byl dneska hezký tenis. Má pro mě nepříjemnou hru a nikdy se proti ní necítím úplně dobře,“ řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

V součtu s cestou za titulem v Brisbane letošní vítěznou sérii prodloužila už na šest zápasů. O osmifinále Australian Open se utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Muchová se utkala s Bellisovou, která dříve platila za velký talent. Dvacetiletá Američanka se loni v listopadu vrátila na kurty po dvacetiměsíční pauze, během níž podstoupila tři operace zápěstí a jednu lokte pravé ruky. V prvním setu dvaadvacetiletá Češka otočila z 1:3 na 4:3, ale v deváté hře znovu přišla o servis a sadu ztratila. Rozhodující okamžik druhé sady přišel hned ve třetím gamu, kdy Bellisová znovu sebrala Češce podání. Při svém servisu jí už do konce zápasu žádnou šanci nedala.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů):

Muži:

Dvouhra - 2. kolo

Goffin (11-Belg.) - Herbert (Fr.) 6:1, 6:4, 4:6, 1:6, 6:3, Kyrgios (23-Austr.) - Simon (Fr.) 6:2, 6:4, 4:6, 7:5, Verdasco (Šp.) - Basilašvili (26-Gruz.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4, 6:4, Carreňo (27-Šp.) - Gojowczyk (Něm.) 6:4, 6:1, 1:6, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (2) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 6:3, Bellisová (USA) - MUCHOVÁ (20) 6:4, 6:4, Bencicová (6-Švýc.) - Ostapenková (Lot.) 7:5, 7:5, Mertensová (16-Belg.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:0, Kerberová (17-Něm.) - Honová (Austr.) 6:3, 6:2, Vekičová (19-Chorv.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:2, Muguruzaová (Šp.) - Tomljanovicová (Austr.) 6:3, 3:6, 6:3, Dijasová (Kaz.) - Blinkovová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:4, Halepová (4-Rum.) - Dartová (Brit.) 6:2, 6:4, Giorgiová (It.) - Kuzněcovová (Rus.) 6:3, 6:1.

.

Čtyřhra - 1. kolo:

KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ (4) - Friedsamová, Siegemundová (Něm.) 6:4, 4:6, 6:1, Mertensová, Sabalenková (3-Belg./Běl.) - VONDROUŠOVÁ, Bellisová (ČR/USA) 3:6, 6:3, 6:3, Gauffová, McNallyová (USA) - MUCHOVÁ, Teichmannová (ČR/Švýc.) 6:3, 6:2-

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!