130 let

Ronaldo mě také vleklé potíže s nadváhou. | foto: ČTK

Pokutami proti nadváze

Sport
  •   11:40
RIO DE JANEIRO - Týden po svém návratu na střídačku brazilského klubu Vasco da Gama zavedl trenér Renato přísný režim. Bývalý známý fotbalista vyhlásil válku nadváze a stanovil sazebník pokut pro hráče za každé kilo navíc.

"Hráči s nadváhou nemají v mém týmu místo," uvedl šestačtyřicetiletý Renato, poté co při testech zjistil, že nad ideální vahou je šest jeho hráčů včetně účastníka MS 1998 Edmunda. "Sám moc dobře vím, že fotbalisté jedí hodně. A protože většinou rozumí jen hrozbě vyhazovu nebo pokutám, budou platit," dodal kouč, jenž měl sám v dobách své hráčské kariéry problémy s disciplínou.

Třiačtyřicetinásobný brazilský reprezentant dal svým svěřencům čas do pátku. Kdo do té doby neshodí, bude za každý kilogram nad svou ideální vahou platit 300 realů (necelé 3000 korun) denně, dokud nezhubne.

Renato se k týmu Vasco vrátil po roce a půl, během nějž trénoval městského rivala z Ria de Janeira Fluminense, odkud byl propuštěn po sérii špatných výsledků. Oba kluby jsou v brazilské lize na sestup - Vasku ve dvacetičlenné tabulce patří 17. místo.

Autor: ČTK
Témata: Vasco da Gama