130 let

LeBron James se v slzách rozloučil s nedávno zesnulým Kobe Bryantem | foto: ČTK

‚Pomozte najít vraha,‘ žádá LeBron James veřejnost. Zabili sestru jeho kamaráda

Sport
  •   9:05
V NBA září, teď se svou popularitu snaží využít pro něco jiného než sport. LaBron James žádá veřejnost, aby pomohla dopadnout vraha 37leté Ericky Weemsové, sestry jeho přítele z dětství, hráli spolu v týmu na střední škole v Akronu.

Ani 26 bodů Hrubana na výhru nestačilo. Nymburk v úvodním kole Ligy mistrů podlehl Dijonu

“Akron Ohio. Sestra mého kamaráda byla minulý víkend zavražděna ve svém domě. Rodina mého kamaráda potřebuje odpovědi na to proč a kým. Mé město, potřebuji, abyste všichni pracovali a našli toho, kdo udělal tento hrozný, hanebný a nechutný čin tomuto starostlivému a milujícímu andělu,” napsal James ve středu na svůj twitterový účet.

LeBron James během oslav se spoluhráči.
LeBron James ověnečný trofejemi po finále NBA.

Zavražděnou ženu našla v pondělí večer v její ložnici sestra. Policie později zveřejnila, že příčinou smrti bylo střelné zranění. “Vyšetřování je stále v ranné fázi. Zatím nebyli identifikováni ani zatčeni žádní podezřelí, vyšetřovatelé však zůstávají optimističtější,” řekl pro CNN policejní poručík Michael A. Miller.

Weemsová byla sestrou Brandona Weemse, vrchního skauta pro Cleveland Cavaliers, který se s James přátelil od dětství. “Naše srdce jsou zdrcena a plná bolesti po tomto nesmyslném činu. Budeme v této extrémně těžké době s Brandonem a nabídneme naši pomoc i prostředky, abychom pomohli najít pro Ericku spravedlnost,” slíbil generální ředitel Cavaliers Koby Altman.

Autor: Tereza Janovská