Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Poslední závod před MS v biatlonu ovládla Francie, Češi skončili šestí

Sport

  23:39
Soldier Hollow / Praha - Biatlonisté Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Markéta Davidová a Eva Puskarčíková skončili šestí ve smíšené štafetě na Světovém poháru v americkém Soldier Hollow. Tomáš Krupčík a Veronika Vítková obsadili ve smíšené štafetě dvojic po špatné střelbě až 17. místo.

Eva Puskarčíková. foto: Petr Slavík, Český biatlon

Závody SP v biatlonu v Soldier Hollow (USA):

Smíšená štafeta dvojic:

1. Hofer, Wiererová (It.) 35:27,9 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Eder, Hauserová (Rak.) -22,9 (0+2), 3. Guigonnat, Simonová (Fr.) -50,2 (1+8), ...17. Krupčík, Vítková (ČR) -3:45,1 (1+13).

Smíšená štafeta:

1. Francie (Fillon-Maillet, Desthieux, Aymonierová, Chevalierová) 1:03:51,4 (0+3), 2. Německo (Lesser, Doll, Hildebrandová, Hinzová) -13,5 (0+6), 3. Norsko (Christiansen, J.T. Bö, Eckhoffová, Röiselandová) -1:02,2 (2+11), 4. Švýcarsko -1:31,2 (1+6), 5. Švédsko -1:59,7 (0+5), 6. ČR (Šlesingr, Krčmář, Davidová, Puskarčíková) -2:12,9 (0+8).

Smíšené štafety byly posledními závody před mistrovství světa, které ve švédském Östersundu začne 7. března právě smíšenou štafetou. V Utahu jeli nezvykle jako první muži a až potom ženy.

Šlesingr zvládl své položky čistě, chvíli jel třetí a předával čtvrtý. „Střelba byla dobrá, nebál jsem se to pustit rychleji a povedlo se,“ řekl České televizi. I Krčmář střílel dobře, jen jednou dobíjel vestoje a po polovině závodu pozici udržel.

Davidová bojovala na svém úseku se Švýcarkou Gasparinovou a vzhledem ke dvěma opravám vestoje ztratila. Svůj úsek dokončila pátá. „Mrzí mě ty dvě, bylo to úplně zbytečný, protože jsem měla ideální podmínky,“ řekla Davidová.

Finišmanka Puskarčíková bojovala o čtvrté místo, ale na střelnici chybovala. Dostala se před ní vedle Švýcarky i Švédka a do cíle přijela šestá. „S šestým místem jsem spokojeni,“ hodnotil asistent trenéra žen Jiří Holubec.

Ve dvojicích přišli Češi o naději na slušný výsledek hned na první z osmi střeleckých položek, kdy musel Krupčík na trestné kolo a klesl na poslední 22. pozici. I vinou celkem 13 dobíjení se česká dvojice dokázala posunout jen na sedmnáctou příčku, čtvrtou od konce z těch štafet, jež závod dokončily.

Závod dvojic vyhrála poprvé Itálie díky páru Lukas Hofer, Dorothea Wiererová. Smíšenou štafetu ovládlo stejně jako v Pokljuce kvarteto Francie.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...