Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Příprava mladých ruských bojovníků? Férová potyčka s medvědem

Sport

  12:45
Machačkala / Praha - Je na obzoru následník populárního zápasníka MMA Khabiba Nurmagomedova? S podobnou přípravou, jakou mladý Degestánec absolvoval v roce 1997, se nyní pochlubil Khabibův otec na Facebooku, jen tentokráte je hlavní hvězdou neznámý ruský chlapec.

Malý bojovník se potýká s medvědem. foto: FacebookReprofoto

VIDEO: Invaze 52 ledních medvědů. Úřady v ruském městě vyhlásily stav nouze

Když bylo Khabibovi devět let, natočil jeho táta video, v němž se tehdy ještě neznámý bojovník pere se zhruba stejně vysokým medvídětem. Vše mají pochopitelně pod kontrolou okolo stojící dospělí, nicméně pro Nurmagomedova to musel být zajímavý zážitek.

Ten nyní dopřáli (pravděpodobně v Degestánu) i další mladé naději. Tento neortodoxní trénink se stává rituálem pro řadu mladíků, kteří by chtěli jít ve stopách svého vzoru, který to dotáhl až na místo šampiona lehké váhy v UFC.

„Trénink započal i pro naše bratry. Dobrý příklad na cestě k nejvyšším příčkám,“ napsal pod příspěvek Abdulmanap Nurmagomedov, otec Khabiba. Ve videu se malý kluk potýká za všeobecného veselí s medvídětem, a souboj je to překvapivě vyrovnaný, na body by ale asi vyhrála šelma.

Podívejte se sami.

Autor: