Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Ženu v noci přepadl násilník. Na pomoc přispěchal veterán z UFC

Sport

  8:00
Sarajevo / Praha - Jako správný ochránce veřejného pořádku se předvedl veterán UFC Denis Stojnič, který před nočním klubem zahlédl muže, jenž přepadl mladou dívku. Zkušený bosenský bojovník nezaváhal a pro pachatele si doběhl, načež mu ukázal něco ze svého repertoáru.

Bývalý bojovník MMA Denis Stojnič (vpravo), který zápasil i v UFC se svým trenérem. foto: Instagram Denis Stojnič.

VIDEO: Jako z hororového filmu. V UFC tekly decilitry krve za vteřinu

Mladá žena v poněkud rozevlátější náladě opouštěla jeden ze sarajevských klubů den před Silvestrem v brzkých ranních hodinách. Toho si zjevně všiml jeden z dalších návštěvníků zařízení, který ale se ženou neměl dobré úmysly, doběhl ji, chytil za vlasy a zatáhl za jedno z blízkých aut.

To měl spatřit na jedné z obrazovek ochranky Denis Stojnič, který si v profesionálním MMA připsal 13 výher a 3 porážky, z toho hned dva zápasy v UFC „Viděl jsem muže, který byl o něco větší než já, jak zaútočil na ženu se zaťatou pěstí. V tu chvíli jsem se neudržel, vyběhl jsem ven a konal to, co bylo správné,“ poznamenal v rozhovoru pro lokální média bývalý bojovník.

A násilníkovi vcelku podrobně předvedl několik chvatů, za které by se nemusel stydět ani ve svých nejlepších letech. „Podařilo se mi ho zpacifikovat a hlavně zajistit bezpečnost té mladé dívky, které jsem ještě pomohl do taxíku. Nakonec to ani nechtěla hlásit na policii,“ glosoval celou situaci osmatřicetiletý zápasník.

Podobný případ v USA

S pachateli podobných činů se okolo přelomu roku roztrhl pytel, jiný násilník, tentokráte ve Spojených státech, si ve čtvrtek vyhlédl mladou ženu. Ta ale vběhla do tělocvičny, kde probíhaly kurzy karate pro děti. Požádala zde přítomné osoby, že ji kdosi pronásleduje, načež do tréninkového zařízení vstoupil i dotyčný muž.

„Nevěděl jsem, co chce, tak jsem se ho optal, zda se přišel zeptat na kurzy. Ale řekl mi, že je zde kvůli té ženě. Ona ale trvala na tom, že jej nezná a že se ji snažil unést,“ uvedl trenér Randall Ephraim.

Muži bylo sděleno, aby odešel, nicméně on výzvu odmítl. „Musel jsem tedy přistoupit k činu a vyvedl jej z tělocvičny. Venku se na mě pokusil zaútočit, tak jsem s ním podle toho naložil,“ řekl Ephraim. Následně se ještě útočník pokusil napadnout i přivolané policisty, bohužel pro něj se mu ale osvobodit nepodařilo. Nakonec jej muži zákona zadrželi pro několik prohřešků, mimo jiné z pokusu o únos, napadení nebo držení drog.

Autor: