130 let
Veronika Wiednerová se raduje s týmem (uprostřed).

Veronika Wiednerová se raduje s týmem (uprostřed). | foto: www.basketballbrno.cz

Doporučujeme

Revoluce pod vysokými koši: brněnské muže povede v lize žena

Sport
  •   21:52
BRNO - V nejvyšší domácí soutěži basketbalistů se v roli hlavního trenéra poprvé objeví žena. Tým Brna povede jednatřicetiletá Veronika Wiednerová, která nahradila odvolaného Josefa Jelínka. "Určitě je to velká výzva, i proto jsem to přijala. Byla jsem tou nabídkou potěšena," řekla ke své "průkopnické" úloze Wiednerová, která dosud pracovala výhradně s mládeží.

"Na Moravské Slavii jsem přes osm let trénovala od dětí po dorosteneckou ligu, ale vždycky kluky," uvedla. Působila rovněž v Jihomoravském basketbalovém centru mládeže, kde získávala zkušenosti od legendárního trenéra Miroslava Pospíšila.

Momentálně osmé mužstvo tabulky bude Wiednerová připravovat spolu s asistenty Liborem Jeřábkem a Jiřím Hofírkem, s kterými vedla Brno jako dočasná už v uplynulých dvou zápasech. Proti Svitavám i Plzni si její svěřenci připsali vítězství a vylepšili si letošní bilanci v NBL na tři výhry a sedm porážek.

"První dojmy jsou proto pozitivní. Tým šel nahoru, nálada je dobrá. Je to příjemné," konstatovala Wiednerová. V dalších zápasech ji čekají těžší zkoušky. "Máme před sebou Pardubice a Prostějov, můžeme jenom překvapit a získat," prohlásila trenérka.

Vedle dvou asistentů jí bude pomáhat i mluvčí klubu Milan Bezděk, který si přibere funkci kondičního trenéra. Místo Hofírka bude ředitelkou klubu Andrea Rossi.

Autor: ČTK