Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ricciardo o restartu F1: Bude to chaos, můžete se těšit na hodně odvážné manévry

Daniel Ricciardo z Renaultu foto: Reuters

Sydney - Návrat formule 1 se nezadržitelně blíží, podle plánu představitelů F1 by nová sezona měla odstartovat 5.července v Rakousku. Jezdec stáje Renault Daniel Ricciardo věří, že nový ročník nabídne spoustu soubojů, které můžou být až za hranou agresivity.
  7:02

„Bude to chaos. Doufám ale, že snad nějakým kontrolovaným způsobem. Já už se na závody nemůžu dočkat, bude to kombinace emocí, vzrušení a dychtivosti,“ řekl BBC jezdec stáje Renault Daniel Ricciardo.

Šéfové F1 plánují odstartovat novou seoznu bez diváků 5.července v Rakousku a dalším závodem ve Spielbergu o týden později, další podoba závodů je ovšem nejasná, řada zemí totiž stále uplatňuje zákaz shromažďování většího počtu lidí.

„Všichni budou připraveni závodit. Můžete se těšit na odvážné přejíždění, některé může špatně vypočítané, zkrátka to bude velmi zajímavé,“ láká fanoušky Ricciardo.

Daniel Ricciardo z Renaultu
Daniel Ricciardo z Red Bullu slaví vítězství při GP Číny.

Sedminásobný vítěz závodu F1 věří, že na začátku ročníku budou zkušenější jezdci ve výhodě oproti nováčkům. „Po velkém výpadku si myslím, že by nemuseli být dostatečně připraveni, příkladem může být zimní testování. Během prvních sezon pro mě bylo šokem, další roky si ale už mé tělo zvykalo mnohem více a nevadilo mu to,“ myslí si třicetiletý Australan.

Původně měla nová sezona formule 1 začít v březnu závodem v Melbourne, kvůli současné pandemii bylo ale už deset závodů zrušeno či odloženo. Z finančních výsledků, které zveřejnil promotér šampionátu, americká společnost Liberty Media, klesly příjmy z loňských 246 milionů dolarů za první čtvrtinu roku na 39 milionů.

Nový ročník formule 1 měl odstartovat v březnu v Melbourne, ale kvůli šíření nákazy covid-19 bylo už deset závodů zrušeno nebo odloženo. V hodnoceném období se proto nejela jak Velká cena Austrálie, tak Grand Prix Bahrajnu a příjmy promotéra z loňských 246 milionů dolarů za první čtvrtinu roku klesly na 39 milionů.

Autor: