Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

‚Šel jsem do boje připravený umřít.‘ Zápasníkovi UFC vtrhl do bytu lupič, hvězda MMA ho nemohla zdolat

Sport

  11:06
New York - Znáte to z filmů, možná z nočních můr. Spíte, vedle vás manželka, v dalších pokojích domu děti. Když zdánlivé bezpečí naruší lupič, nezvaná osoba se zlými úmysly. O víkendu si tu hrůzu prožil jinak výborný MMA zápasník z organizace UFC Anthony Smith. Dlouhou bitku zastavila až policie.

MMA zápasník z organizace UFC Anthony Smith. foto: twitter.com/Anthony Smith

„Bylo to strašné, jeden z nejtěžších soubojů v životě. Netušil jsem, že můžu někdy zažít takový strach,“ popisoval v úterý pro ESPN zážitek samotný Smith.

Mimo klec sympatický chlapík v brýlích, s rukavicemi se mění v zabijáka, jednoho z nejlepších ve své polotěžké kategorii do 93 kilogramů. Loni změřil neúspěšně síly s legendou Jonem Jonesem.

Teď měl co dělat, aby v nastalém zmatku hluboké noci zpacifikoval mnohem lehčího vetřelce. „Ve čtyři ráno mě vzbudila manželka, že máme někoho v domě. Okamžitě jsem vyběhl. Ten chlapík tam stál a z plných plic ke mně řval. Nic konkrétního. Bál jsem se, že má zbraň, pistoli, nůž, takže jsem se na něj vrhl a chránil rodinu. Obvykle se lidi vloupají do cizího domu, aby někomu ublížili,“ vyprávěl Smith.

„Šel jsem do boje připravený zemřít,“ dodal.

Jakýsi Luke Haberman se vloupal přes otevřená garážová vrata neozbrojen. Co hledal, možná sám netušil. Kamery během následného vyšetřování odhalily, že se vloupával do více domů v ulici města Omaha v Nebrasce a Smith přišel s hypotézou, že Habermana posílily drogy.

„Vždyť jsem se s ním pral pět minut, měl neuvěřitelnou sílu na to, jak byl lehký. Snažil jsem se ho lapit, poslat do bezvědomí, ale to se mi nepovedlo. Normální člověk není schopný tohle vydržet. Já se považuju za jednoho z nejtvrdších lidí na planetě, stejně jsem s ním měl problém. Žádná pěst, koleno ani loket nestačily,“ divil se Smith.

Manželka a tři dcerky se během potyčky schovaly v ložnici, na scénu přišla ještě Smithova tchyně a podala mu nůž. „Tchyně je jiná harcovnice. Nožem jsem mu nijak neublížil, jen jsem mu jím pohrozil. On se na mě ale stejně znovu vrhl. Myslel jsem si, jaký nejsem tvrďák, teď už se tak necítím,“ přiznal 31letý Američan.

Několikaminutovou bitku zastavila až přivolaná policie, Habermana odvezla zmláceného rovnou do nemocnice, v dalších dnech by si měl vyslechnout trest u soudu. Smithovi se ještě v domě omluvil.

„Mísí se ve mně spoustu pocitů. Strach o rodinu, vztek,“ svěřil se Smith.

Zkušenosti může využít v přípravě na další MMA utkání, 25. dubna má čelit Goveru Teixeirovi, zatím není jasné, kde. Původní město Lincoln v Nebrasce neplatí, UFC hledá jiné možnosti. Jeho prezident Dana White v pondělí prozradil, že nyní plánuje prostory na nějakém soukromém ostrově.

Osmnáctého dubna se má konat taky galavečer UFC kdesi na západním pobřeží Spojených států, vrcholem turnaje bude souboj o titul prozatímního šampiona mezi Tonym Fergusonem a Justinem Gaethjem, který nahradil v Rusku uvězněného Chabiba Nurmagomedova.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...