130 let

Kiki a Maki. Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková v roce 2014. | foto: MAFRA

Sluková s Hermmanovou hrají finále Světového okruhu. V Římě už vybojovali osmifinále

Sport
  •   15:21
Řím - Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou si vítězstvím v druhém utkání základní skupiny zajistily na finále Světového okruhu účast v play off a následně postoupily do osmifinále. Pro Michalu Kvapilovou a Michaelu Kubíčkovou turnaj v Římě po druhé porážce skončil.

Oba české ženské páry ve čtvrtek prohrály a dnes se musely na turnaji zachraňovat. Slukové s Hermannovou, které v neděli v Brně získaly první společný český titul, se to podařilo díky jednoznačné výhře 21:14 a 21:12 nad Japonkami Miki Išiiovou a Megumi Murakamiovou.

Dlouhodobé české jedničky, jež si loni z finálového turnaje seriálu v Hamburku odvezly stříbro, následně v 1. kole play off zdolaly opět bez ztráty setu 21:16, 21:16 německý pár Sandra Ittlingerová, Chantal Laboureurová.

Kiki a Maki. Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková v roce 2014.
Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová.

V boji o čtvrtfinále Slukovou a Hermannovou ještě dnes čekají druhé nasazené Američanky Alix Klinemanová, April Rossová, s nimiž mají letos Češky vyrovnanou zápasovou bilanci 1:1.

Pozdě večer se ještě v Římě představí elitní český mužský pár Ondřej Perušič, David Schweiner, jenž ve čtvrtek dvakrát vyhrál a zajistil si rovnou osmifinále.

Děleným 25. místem skončil turnaj pro Kvapilovou s Kubíčkovou, jež se do hlavní soutěže na Foru Italicu dostaly z kvalifikace. Ve vyrovnaném rozhodujícím souboji o postup podlehly 25:27, 23:21 a 12:15 čínské dvojici Wang Fan, Sia Sin-i.

Autor: ČTK