130 let
Zasloužená sparťanská radost.

Zasloužená sparťanská radost. | foto: ČTK

Sparťané se shodli: Výsledek překonal naše očekávání

Sport
  •   23:33
PRAHA - Fotbalisté pražské Sparty po jednom z nejlepších výkonů za poslední roky porazili v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů Panathinaikos Atény 3:1. Letenští hráči po zápase přiznali, že tak příznivý výsledek do odvety v Řecku ani sami nečekali, zároveň však varovali, že o postupu ještě není rozhodnuto.

"Tak samozřejmě je to možná víc, než jsme si před utkáním představovali. Na druhou stranu, když jsme se dívali na video z loňska, tak v té hře Panathinaikosu byly mezery. Taky jsme si říkali, že nejsou rozehraní. Ještě nezačali soutěž, my už měli jedno soutěžní utkání za sebou, což pro nás byla trochu výhoda," řekl novinářům záložník Luboš Kalouda.

SPARTA - PANATHINAIKOS

Dvaadvacetiletý středopolař přišel na hřiště až v závěru a čtyři minuty před koncem vstřelil důležitý třetí gól. "Bony (Wilfried) mi to krásně sklepl, já si to píchnul kolem obránce. Říkal jsem si, že jsem na vápně, nikdo mě neatakuje, tak to vystřelím," popsal Kalouda.

Z premiérové trefy v letenském dresu měl velkou radost. "Jsem strašně rád, že to tam takhle spadlo. Když jsem šel na hřiště, trenér mi říkal, že bude dobré, když to uhrajeme na 2:1. Ale také říkal, ať se tlačím dopředu. Hned ze začátku jsem fauloval, pak mě jeden hráč obehrál, tak jsem si říkal, že to musím napravit," pokračoval Kalouda.

Také brankář Jaromír Blažek si dvougólový náskok do odvety pochvaloval. "Určitě je to víc, než jsme čekali, o tom se nebudeme bavit. Je to fantastický výsledek a my za něj musíme být rádi. Furt se psalo, že nedáváme góly, tak jsme teď dali tři," řekl zkušený gólman s úsměvem.

Spartu během utkání několikrát podržel. Poprvé hned v úvodu, kdy zlikvidoval nepříjemnou střelu, podruhé přibližně po půlhodině hry, kdy chytil Cissého penaltu. "Přál jsem si, abych ji chytil, protože jsem si ji předtím udělal. Jenom jsem si říkal, že by mohl čekat na mě, že to nedá za tyč. Bylo vidět, že Cissé dneska nebyl v pohodě. Nevím, proč mě předtím nepřehodil," připomněl Blažek situaci několik minut před penaltou.

Sparťané zdaleka nepovažují dvojzápas za rozhodnutý. "Tři jedna je furt otevřené. Jsme rádi, že jsme s takovým mančaftem dali tři góly, na druhou stranu víme, že nás v Aténách čeká bouřlivé prostředí. Musíme hrát od začátku jako teď vzadu na nulu a snažit se vstřelit z brejku gól, který by nám hodně pomohl," podotkl Kalouda.

Podobně hovořil zřejmě nejlepší hráč utkání Bony Wilfried. "Odehráli jsme skvělý zápas, jsem velmi šťastný, že jsme vyhráli, i když jsem dnes ze svých dvou šancí nedal gól. Odveta ale bude velmi těžká, musíme hrát jako tady celých 90 minut stoprocentně soustředění," řekl Wilfried.

Blažek se zatím odvetou příliš nezabýval. "Teď řeším ligu s Bohemkou. Vytvořili jsme si slušný náskok, ale ještě není konec. Škoda hloupého a zbytečného gólu, 3:0 by bylo ještě lepší. Postup zatím neřeším," dodal.

Autor: ČTK