130 let

Barbora Špotáková si rozumí i s míčem. | foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Špotáková se dočkala gólu, přihrál jí její přítel Lukáš

Sport
  •   21:25
PRAHA - FOTOGALERIE Konečně. Oštěpařka Barbora Špotáková oslavila závěr závodního období vstřelením gólu. Stalo se tak při fotbalovém utkání "staří" - "mladí", kterým atleti Dukly v Praze na Julisce tradičně končí sezonu.

Světová rekordmanka a olympijská vítězka nastoupila jako vždy v týmu mladých po boku oštěpařů Vítězslava Veselého, Petra Frydrycha, překážkáře Stanislava Sajdoka, tyčkaře Michala Balnera či svého přítele Lukáše Novotného, zatímco proti ní se postavili desetibojař Roman Šebrle, čtvrtkař Karel Bláha, někdejší desetibojař Kamil Damašek, výškař Svatoslav Ton, tyčkař Štěpán Janáček nebo bývalý čtvrtkař Jan Poděbradský.

Velká chvíle nejlepší české atletky přišla po čtvrthodině hry, kdy si naběhla na centr Lukáše Novotného a ukázkovou ranou z voleje překonala z dvanácti metrů brankáře "starých", kterým byl fyzioterapeut Vladimír Brejcha. Šlo o první branku utkání, které nakonec ovládli mladí v poměru 6:4. "Pokud moje paměť sahá, tak mladí vyhráli poprvé v patnáctileté historii těchto zápasů," pravil šéftrenér atletů Dukly Radek Skoumal.

Barbora Špotáková si rozumí i s míčem.

Špotáková se tradičního utkání zúčastnila již poněkolikáté, ale radost ze vstřelení gólu prožívala vůbec poprvé. "Domluvila jsem se s fotbalistkami pražské Slavie a jednou s nimi potrénovala," pravila s úsměvem. Ani střela z voleje prý nebyla náhoda. "S Lukášem jsme právě tohle u něho doma v Sýkořici několikrát trénovali, a jak se ukázalo, nebylo to zbytečné," radovala se.

Trenér oštěpařky Rudolf Černý si pochvaloval kvalitu zápasu. "Lákali mě, abych podobně jako loni pomohl "starým", ale nakonec jsem byl rád, že jsem tam nevlezl. Mělo to nejlepší úroveň, co za těch patnáct let pamatuju, oba týmy jezdily nahoru dolů. To bych nejspíš nepřežil," pokýval hlavou.

Autor: Jiří Jakoubek