130 let
Nicole Vaidišová.

Nicole Vaidišová. | foto: AFP

Tenistky budou hrát v Izraeli

Sport
  •   12:07
LONDÝN/PRAHA - České tenistky se utkají o postup do elitní Světové skupiny Fed Cupu s Izraelem, který bude zápas hostit. Rozhodl o tom dnešní los v Londýně.

Baráž, do které se české hráčky probojovaly o víkendu v Brně po výhře 3:2 nad Slovenskem, se bude hrát 26. a 27. dubna. České ani československé tenistky ještě s Izraelem nikdy v minulosti nehrály. Jejich soupeř se dostal do baráže po porážce 1:4 s obhájkyněmi trofeje Ruskami ve čtvrtfinále soutěže.

Jediný bod pro domácí tým v Ramat Hašaronu získala Šahar Peerová, která v úvodní dvouhře zdolala Dinaru Safinovou. Momentálně sedmnáctá hráčka světa je jednou z nejpopulárnějších sportovkyň v Izraeli. Předloni se dvacetiletá rodačka z Jeruzaléma úspěšně představila na pražské Štvanici, kde vyhrála Prague Open. Celkem má na kontě tři tituly z okruhu WTA.

S českou jedničkou Nicole Vaidišovou má Peerová zatím vítěznou bilanci 1:3. Naposledy ji loni na US Open porazila ve třech setech. Lucii Šafářovou, která v Brně nenastoupila kvůli zranění, zdolala dvakrát a jednou s ní prohrála.

České tenistky se pokusí uspět v baráži na čtvrtý pokus. Loni prohrály ve Španělsku, předtím se marně snažily o postup v duelech s Francií a Itálií. Na tyto dva týmy mohly narazit i tentokrát.

Los baráže o Světovou skupinu I:
Izrael - Česko, Itálie - Ukrajina, Japonsko - Francie, Argentina - Německo.

Los baráže o Světovou skupinu II:
Belgie - Kolumbie, Rakousko - Švýcarsko, Slovensko - Uzbekistán, Chorvatsko
- Srbsko.


Autoři: ČTK, Lidovky.cz