130 let

Nicole Vaidišová připsala potřebný bod | foto: ČTK

Vaidišová: Bylo cítit, že jsme doma

Sport
  •   8:28
BRNO - Po dlouhé době si Nicole Vaidišová (18) zahrála na domácí půdě. Díky dvěma vyhraným dvouhrám držela český tým ve hře o postup do baráže o světovou skupinu. Přesto se jak v sobotu, tak v neděli proti slovenským soupeřkám nadřela a místy v ní na kurtu bublal pořádný vztek.

LN  V prosinci nečekaně položil funkci kapitán týmu a váš nevlastní otec a trenér Aleš Kodat. Jak si rozumíte s jeho nástupcem Petrem Pálou?

 Samozřejmě že rozdíl je to veliký. Táta mě zná od A do Z. Ví, jak se mnou komunikovat. Je proto jasné, že kdokoliv jiný na lavičce než táta je v těžší pozici. Ale Petr dělá pohodu, odlehčuje atmosféru.

LN V sobotním duelu proti Rybárikové jste podávala za stavu 5:2 ve druhém setu na vítězství v zápase, ale promarnila jste řadu mečbolů a mlátila jste raketou. S koučem Pálou jste pak mezi gamy nepromluvila ani slovo. Proč?

 V té chvíli jsem potřebovala hlavně klid. Sama jsem si zápas zkomplikovala. Chtěla jsem to rychle ukončit a z toho pramenily chyby.

LN Už jste se Aleši Kodatovi pochlubila, že jste dvouhry zvládla?

 Táta teď lyžuje někde v Kanadě a na takové maličkosti nemá čas (smích)

LN Odehrála jste nejtěžší zápasy v letošní sezoně?

 Ne, to ne. Ale dvouhry byly důležité. Hraje se doma a člověk cítí větší tlak. Chce hrát co nejlépe a hlavně získat oba body. Takže já jsem spokojená.

LN  Pomohli vám diváci?

 Byli super. Hlavně v koncovce druhého a třetího setu nedělního zápasu bylo hodně cítit, že hrajeme doma.

LN Myslíte, že pokud by nastoupila ze český tým Šafářová a za slovenský Hantuchová, že by se utkání vyvíjelo jinak?

 V takovém složení se hrálo loni v Bratislavě a vyhrály jsme. Tady jsou takové sestavy, jaké jsou.

LN Vneděli jste se slovenskou jedničkou Dominikou Cibulkovou prohrála první set. To vám asi nebylo do zpěvu, že?

 Začátek byl zbytečně uspěchaný. Dominika navíc hrála v prvním setu velice dobře. Nebylo mi nejlépe, ale hrálo se dál a já jsem věřila, že zápas otočím. Pak jsem se uklidnila, zlepšila jsem svoji hru.

LN Duel s Cibulkovou se lámal za stavu 3:3 ve druhé sadě. Potom jste získala osm her v řadě a utkání rozhodla.

 No, ono to potom tak jasné nebylo. Tahaly jsme se až do konce setu o každý fiftýn. Dominika se dobře hýbe, nevzdává míče a bojuje.

Autor: Martin Prachař