Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vémola se nakazil koronavirem. Jeho zápas s Mikuláškem je v ohrožení

Sport

  18:47
Praha - MMA zápasník Karlos Vémola se léčí z nemoci covid-19. Není proto jisté, zda bude schopný nastoupit na konci září proti Václavu Mikuláškovi. Jednou z variant organizace Oktagon je zápas odložit. Po operaci kolene jde už o druhý případ, co musel Vémola během srpna přerušit přípravu.

Karlos Vémola. foto:  Jan Zátorský, MAFRA

„Jen co se mi začalo dávat do kupy koleno, vlezlo na mě to svinstvo korona. Dost mě to skolilo, mám těžký průběh, horečky,“ tvrdí Vémola deníku Sport.

„A vzhledem k tomu, že do zápasu dlouho nechybí, tak to zatím moc dobře nevypadá.“

Karlos Vémola.
Karlos Vémola v Ostravě.

Organizace Oktagon o Vémolově stavu dosud neinformovala, podrobnosti prý poskytne prvního září na tiskové konferenci.

Vémola se má s Mikuláškem utkat 26. září v pražské hale O2 universum, za současné situace se ale jeví pravděpodobnější odložení duelu, pokud ne úplné zrušení.

VIDEO: Putinův přítel zhasl brutálním zvedákem naděje velkohubého Brita na Furyho či Joshuu

Mikulášek začátkem srpna pro iDNES.cz řekl, že nevěří, že se duel v termínu uskuteční. Předně proto, že epidemiologická opatření nepovolí vstup dostatečnému počtu lidí do hlediště, aby se drahý zápas s Vémolou organizaci Oktagon vyplatil, také kritizoval
Vémolovu snahu domluvit vyšší váhový limit.

Původně se shodli na střední váze do 84 kilogramů, pak ale Vémola řekl, že se mu nechce zbytečně shazovat takové mordy, když není jisté, že zápas bude, a chtěl by limit posunout nahoru.

„Buď profík, zhubni a nebreč, že to je moc. Připravujeme se všichni. Já jsem s váhou v pohodě, na začátku jsem měl 115, teď mám 93,“ vzkázal mu Mikulášek.

Autor: