Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Veselý utekl na turnaji v Puné z mečbolů. Český tenista slaví postup do semifinále po roce a půl

Sport

  14:33
Puné - Tenista Jiří Veselý se po roce a půl probojoval do semifinále turnaje ATP. Ve čtvrtfinále v Puné odvrátil dva mečboly a Ilju Ivašku z Běloruska zdolal za více než dvě a půl hodiny 2:6, 6:1, 7:6. O třetí účast ve finále v kariéře a první po téměř pěti letech se Veselý utká s druhým nasazeným Ričardasem Berankisem z Litvy.

Jiří Veselý přitom musel absolvovat třízápasovou kvalifikaci. Na Wimbledonu obhajuje loňské osmifinále. foto: Reuters

Je třeba změnit strategii a postavit se realitě, reaguje na výsledky Williamsové její trenér Mouratoglou

Veselý si v Indii zahrál čtvrtfinále na elitním okruhu poprvé po deseti měsících. Ivaška, jenž v žebříčku ATP figuruje na 152. místě, zhruba o 50 míst níž než Veselý, získal hladce první set. Ve druhé sadě ale na kurtu dominoval šestadvacetiletý český reprezentant a vynutil si rozhodující sadu.

Jiří Veselý na příjmu v zápase proti Benoitu Pairovi
Jiří Veselý přitom musel absolvovat třízápasovou kvalifikaci. Na Wimbledonu...

Ve třetím dějství nedokázal Veselý využít ani jeden ze tří brejkbolů, sám soupeři žádnou šanci nenabídl a musel se hrát tie-break. V něm se jako první dostal k mečbolu Ivaška, za stavu 6:5 ho ale nevyužil a další tři šance pak měl Veselý. Ani on neuspěl a při skóre 10:9 musel odvracet další mečbol. Sám pak uspěl až na pátý pokus a zkrácenou hru získal poměrem 13:11.

Tenisový turnaj mužů v Puné v Indii:

Dvouhra - čtvrtfinále: Veselý (ČR) - Ivaška (Běl.) 2:6, 6:1, 7:6 (13:11).

Semifinále na okruhu ATP si Veselý zahrál naposledy v červnu 2018 na trávě v turecké Antalyi a nynější úspěšné tažení by ho v příštím týdnu mělo poprvé od května loňského roku vrátit do první stovky žebříčku. Ve finále hrál v dubnu 2015 v Bukurešti a předtím v lednu stejného roku v Aucklandu, kde získal dosud jediný singlový titul. S Berankisem se střetne podruhé v kariéře, loni o tři roky staršímu soupeři podlehl v prvním kole US Open v pětisetové bitvě.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...