Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Slzavé tenisové sbohem Caro. S Wozniackou se rozloučily legendy v čele s Federerem i manžel David

Caroline Wozniacká se loučí s tenisovým světem. foto: Reuters

MELBOURNE - Kariéra bývalé světové jedničky Caroline Wozniacké skončila ve třetím kole Australian Open. Dánská tenistka dnes nestačila na Ons Džabúrovou a s Tunisankou prohrála po boji 5:7, 6:3 a 5:7.
  8:59

Devětadvacetiletá Wozniacká zápas i kariéru ukončila po třísetové bitvě, v níž tradičně bojovala a neúnavně vracela jeden míč za druhým, chybou z forhendu. „To, myslím, přesně sedí. Na tom jsem pracovala celou kariéru,“ uvedla.

„Ráda bych poděkovala všem fanouškům za podporu, své rodině a speciálně tátovi, který mě celé ty roky trénoval,“ řekla s úsměvem. Měla ale při tom slzy v očích. „Normálně nebrečím, ale tohle je mimořádný okamžik. Byla to jízda.“

Odchod z tenisové scény ohlásila vítězka třiceti titulů ve dvouhře na začátku prosince. „Dosáhla jsem na kurtech všeho, o čem jsem kdy mohla snít,“ uvedla tehdy Wozniacká, kterou v poslední době trápila revmatoidní artritida.

V plánu ale ještě jeden tenisový zápas má. S kamarádkou Serenou Williamsovou si zahraje exhibičně v květnu v Kodani, kde dá definitivní sbohem.

Caroline Wozniacká se loučí s tenisovým světem. Polibek dostává od manžela...
Caroline Wozniacká se loučí s tenisovým světem. V náručí ji drží otec a trenér...

Světovou jedničkou byla celkem 71 týdnů. Dlouho slýchala výtky kvůli chybějícímu grandslamovému titulu, kterého se nakonec dočkala předloni právě v Melbourne.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!