Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Úchvatný obrat. Srovnali s klaskonem, i když prohrávali o 4 body

Sport

  14:54
PHOENIX/ PRAHA - Jedno z nejdramatičtějších duelů poslední doby nabídl noční program NBA. Basketbalisté Phoenixu Suns vyhráli nad Memphisem Grizzlies 123:118 po prodloužení, ty nejúchvatnější chvíle ale nabídl závěr poslední čtvrtiny, domácí totiž vstupovali do poslední minuty s čtyřbodovým mankem a srovnat dokázali z poslední akce čtyři desetiny před klaksonem.

Phoenix - Memphis (vyrovnávací koš). foto: ČTK

"Jestli bude probíhat sezona tímto způsobem, nedožiju se ani příštích narozenin," komentoval závěr poslední čtvrtiny domácí kouč Alvin Gentry. Pod jeho slova by se podepsal nejeden fanoušek v hale.

Do poslední minuty totiž vstupovali basketbalisté Phoenixu a Memphisu za stavu 94:98. Jenže domácí Suns se nevzdali - Jason Richardson proměnil parádní trojku a snížil na rozdíl jediného bodu. Vteřinu před koncem si šikovně vymodlil faul Rudy Guy. Poté, co neproměnil první šestku, chtěl minout i druhou, aby doběhl čas do konce duelu, jenže se trefil 97:99.

A drbal si hlavu. Domácí dostali šanci na poslední akci zápasu 0,4 sekundy před koncem. Hráči Memphisu neubránili Richardsona (autora 38 bodů), kterému na parádní smeč a lá zápas All Star Game nalil Nash a bylo srovnáno. Ve dvou prodloužení poté již domácí nalomeného soka dorazili a mohli slavit impozantní triumf po výsledku 123:118.