130 let

Phoenix - Memphis (vyrovnávací koš). | foto: ČTK

Doporučujeme

VIDEO: Úchvatný obrat. Srovnali s klaskonem, i když prohrávali o 4 body

Sport
  •   14:54
PHOENIX/ PRAHA - Jedno z nejdramatičtějších duelů poslední doby nabídl noční program NBA. Basketbalisté Phoenixu Suns vyhráli nad Memphisem Grizzlies 123:118 po prodloužení, ty nejúchvatnější chvíle ale nabídl závěr poslední čtvrtiny, domácí totiž vstupovali do poslední minuty s čtyřbodovým mankem a srovnat dokázali z poslední akce čtyři desetiny před klaksonem.

"Jestli bude probíhat sezona tímto způsobem, nedožiju se ani příštích narozenin," komentoval závěr poslední čtvrtiny domácí kouč Alvin Gentry. Pod jeho slova by se podepsal nejeden fanoušek v hale.

Do poslední minuty totiž vstupovali basketbalisté Phoenixu a Memphisu za stavu 94:98. Jenže domácí Suns se nevzdali - Jason Richardson proměnil parádní trojku a snížil na rozdíl jediného bodu. Vteřinu před koncem si šikovně vymodlil faul Rudy Guy. Poté, co neproměnil první šestku, chtěl minout i druhou, aby doběhl čas do konce duelu, jenže se trefil 97:99.

A drbal si hlavu. Domácí dostali šanci na poslední akci zápasu 0,4 sekundy před koncem. Hráči Memphisu neubránili Richardsona (autora 38 bodů), kterému na parádní smeč a lá zápas All Star Game nalil Nash a bylo srovnáno. Ve dvou prodloužení poté již domácí nalomeného soka dorazili a mohli slavit impozantní triumf po výsledku 123:118.

Autor: Antonín Vavrda