130 let

Během pandemie se konají i virtuální závody akvabel. | foto: Reuters

VIDEO: Vrchol sportovní absurdnosti zvláštního roku 2020. Akvabely kvůli covidu závodily na suchu

Sport
  •   13:25
Lausanne - Akvabely dostaly v této koronavirové době možnost závodit na dálku, i když jen na suchu. Mezinárodní plavecká federace FINA pro ně připravila virtuální výzvu se sestavou dlouhou 45 sekund. Vedle dívek se do ní zapojili i muži a smíšené dvojice.

Sestavu připravili čtyřnásobná olympijská medailistka Andrea Fuentesová ze Španělska a Američan Bill May, který je někdejším mistrem světa ve smíšených dvojicích. 

Sabina Langerová (vlevo) s Alžbětou Dufkovou (vpravo) na MS v Budapešti.
Ukrajinské akvabely v Riu skončily čtvrté.

Účastníci poslali nahrávku svého výkonu v období od 4. do 6. prosince a rozhodčí ji obodovali. K vidění byly i odrazy na vodní hladině, protože účastníci použili tento filtr díky mobilní aplikaci.

Záznamy ze všech kategorií včetně bodování FINA o víkendu zveřejnila na sociálních sítích. Mezi ženami zvítězila šestnáctiletá Britka Robyn Swatmanová. 

Mladík s Downovým syndromem zvládl triatlonový závod Ironman. Bude z tebe mistr světa, vyznal se otec

Kvůli pokračující koronavirové pandemii se i v uměleckém plavání konají mezinárodní soutěže jen sporadicky. Na začátku března by se přitom měla uskutečnit olympijská kvalifikace v Tokiu, kde je k dispozici sedm míst pro ženské dvojice a tři pro týmy.  

Odložené olympijské hry by se měly v japonské metropoli uskutečnit v létě 2021.

Autor: ČTK