Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Zranění jako z hororu. Ragbista se střetl hlavou se soupeřem, odlomila se mu celá horní čelist

Sia Soliola a ošklivé zranění foto: instagram.com/sia_soliola/

Střet hlavami bývá ve sportu vždycky velmi nebezpečný a mnohdy může jít i o život. Své o tom nyní ví i australský hráč ragbyového týmu Canberra Raiders Sia Soliola. Ten si při jednom takovém střetu odlomil celou horní čelist.
  5:00

Ragby je nebezpečný sport a o zranění v něm není nouze. Tvrdé střety si jednou za čas svou daň vyberou. Vykloubené prsty, prokopnuté koleno, či krvavé šrámy jsou takřka na denním pořádku. Třiatřicetiletý Novozélanďan Sia Soliola ale může děkovat štěstěně, že při svém zranění přežil.

V pátek se svým týmem nastoupil k utkání australské národní ragbyové ligy proti St George Illawarra Dragons. Během zápasu se ale hlavou střetl s hlavou protivníka. 

V utkání sice dohrál, do šatny ale zvládl dojít po svých. Okamžitě byl ošetřen lékařem, který ho pro podezření ze zlomeniny lebky poslal rovnou do nemocnice.

Po zápase se spekulovalo, zda má zlomenou čelist či lícní kost, všechny dohady však sám hráč rozprášil o něco později. Na svém instagramovém účtu zveřejnil děsivý rentgenový snímek. Soliola si totiž ošklivě odlomil celou horní čelist. „Aspoň že zuby mám vcelku,“ vtipkoval.

Jak dlouho bude mimo hru se zatím neví, s jistotou ale už do letošní sezony nezasáhne. Lékaři momentálně očekávají, až mu splaskne otok, aby zjistili, jak dát zranění do pořádku. Soliola se s největší pravděpodobností nevyhne operaci a čeká ho rekonvalescence dlouhá tři až čtyři měsíce.

At least my teeth are intact

4. července 2020 v 5:19, příspěvek archivován: 5. července 2020 v 20:55