Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Souček se rozstřílel, skóroval podruhé za sebou. Gólem zařídil West Hamu remízu

Tomáš Souček foto: Reuters

Londýn - Český záložník Tomáš Souček skóroval v anglické fotbalové lize ve druhém zápase za sebou a pomohl West Hamu k remíze 2:2 na hřišti Newcastlu. V základní sestavě nastoupil ve 33. kole i Matěj Vydra z Burnley, které remizovalo 1:1 se Sheffieldem. Český útočník odehrál 69 minut, než ho na hrotu vystřídal Chris Wood.
  17:22

Penaltový mág Ramos. Znovu zařídil výhru Realu pokutovým kopem, tentokrát proti Bilbau

Součkův gólový moment přišel v 65. minutě za stavu 1:1 a podobně jako ve středečním utkání s Chelsea se český reprezentant prosadil po rohovém kopu. Tentokrát poslal do sítě z otočky míč, který se odrazil od břevna po hlavičce Declana Rice. West Ham ale neudržel vedení dlouho, o 92 vteřin později se domácí prokombinovali až do vápna, kde střelou k tyči vyrovnal Jonjo Shelvey.

Souček byl ústřední postavou závěrečné desetiminutovky, kdy se „Kladiváři“ snažili urvat všechny tři body. V 80. minutě jeho hlavičku vychytal slovenský brankář Martin Dúbravka. Bývalý gólman Liberce nebo Sparty se zaskvěl i při dělovce střídajícího Andrije Jarmolenka, jemuž přichystal střeleckou pozici patičkou právě český záložník.

West Ham zůstává v neúplné tabulce šestnáctý, ale navýšil svůj náskok na sestupové pásmo na rozdíl čtyř bodů. Newcastle je na 12. místě a neprohrál šesté utkání v řadě, což se mu naposledy podařilo na konci sezony 2015/16.

Tomáš Souček
Tomáš Souček

V utkání Burnley - Sheffield mohl Vydra poslat svůj tým do vedení, ale ve slibné šanci těsně minul branku. O obě trefy se postarali stopeři. Nejprve poslal míč ve skluzu do sítě ve 43. minutě domácí James Tarkowski a deset minut před koncem vyrovnal John Egan, který zakončil na zadní tyči z halfvoleje. Irský obránce dal první gól v Premier League a v kariéře se tak prosadil ve všech čtyřech nejvyšších anglických soutěžích.

Oba týmy vzájemnou remízou ztratily body v boji o postup do evropských pohárů. Sheffield zaostává za pátým Manchesterem United o sedm bodů, Burnley o devět.

Už jistý mistr Liverpool částečně napravil debakl z minulého utkání proti Manchesteru City a dvěma góly po přestávce porazil Aston Villu 2:0. Trápení favorita proti předposlednímu týmu tabulky ukončil až v 71. minutě Sadio Mané, který zužitkoval přesnou kolmici Nabyho Keity. Senegalský útočník dal 20 soutěžních branek ve třetí sezoně za sebou.

Pojistku přidal ve svém druhém utkání v Premier League Curtis Jones. Na branku mu přihrál Muhammad Salah, který se v nejvyšší anglické soutěži podílel už na stovce zásahů svého týmu (73 gólů, 27 asistencí). Stačilo mu k tomu 116 utkání, pouze Alan Shearer to stihl rychleji (100). 

Manchester City podlehl 0:1 Southamptonu. Svým premiérovým gólem v anglické lize rozhodl Che Adams, který z velké dálky překvapil gólmana Edersona. Zajistil tak svému týmu definitivní záchranu v soutěži.

Kouč Pep Guardiola prohrál se svým týmem třetí venkovní ligové utkání v řadě, což se mu ještě nikdy v trenérské kariéře nestalo. I tak je Manchester stále druhý o osm bodů před Leicesterem. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...