130 let

Fanynka českého týmu

Za hokejisty dorazí posily: manželky a přítelkyně

Sport
  •   17:07
Riga - Čeští hokejisté se v neděli dočkají manželek, přítelkyň a dalších rodinných příslušníků. Přibližně čtyřicítka jejich blízkých přiletí do Rigy dopoledne před závěrečným vystoupením zatím stále ještě úřadujících mistrů světa.

Rodinní příslušníci budou sledovat buď zápas o třetí místo nebo finále. Vzhledem k náročnému programu je ale možné, že hráče uvidí až po zápase. 

Trable s dopravou
"Využili jsme toho, že jeden z našich partnerů vypravuje do Rigy letadlo a poletí s ním," řekl dnes generální manažer národního týmu Zbyněk Kusý. Oproti předešlým šampionátům stráví příbuzní a partneři hokejistů v dějišti mistrovství pouze jednu noc, což ale není problém. Taková dohoda byla uzavřena již před začátkem turnaje.

"Do Rigy létá pouze jedna přímá linka denně a je problém zajistit do ní letenky na poslední chvíli. Tohle je ideální řešení," uvedl Kusý.

Hráči jsou s tímto řešením spokojeni. "Jsem rád, že svaz nám vyšel vstříc a budou moci zápas zhlédnout," řekl kapitán David Výborný, jehož manželka Irena nebude ve výpravě chybět. Stejně jako na většině předešlých mistrovstvích. Na přítelkyně se už těší například Tomáš Plekanec a Martin Erat. "Přiletí asi i někdo z rodiny, ale to budu teprve řešit," pousmál se Plekanec.

Autor: ČTK