Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Záhrobské chyběly setiny

Sport

  16:34
REITERALM - Sedmé místo vybojovala česká lyžařka Šárka Záhrobská v prvním letošním slalomu Světového poháru v rakouském Reiteralmu. Od stupňů vítězů dnes dělilo úřadující mistryni světa 41 setin sekundy.

Šárka Záhrobská foto: Enrico SchiaviČTK

Závod, který byl náhradou za zrušený slalom ve finském Levi, ovládly domácí reprezentantky. Vítězkou se stala vicemistryně světa Marlies Schildová, která jen o šest setin porazila obhájkyni velkého Křišťálového glóbu Nicole Hospovou.

Třetí skončila Italka Chiara Costazzaová, která překvapivě vedla po prvním kole a na medailové pozice se prosadila poprvé v kariéře. "Jsem nadšená. I když se mi v tréninku dařilo a doufala jsem, že výsledky se dostaví, tohle je obrovské překvapení. Věřím, že se mi jednou povede i vyhrát," uvedla třiadvacetiletá Italka.

Záhrobská celý závod provázený hustým sněžením zahajovala. Sedmá byla už po prvním kole a nezlepšila se, i když ve druhé jízdě dosáhla šestého nejlepšího času. V průběžném pořadí Světového poháru, do kterého vstoupila na konci října dvacátým místem v obřím slalomu v Söldenu, jí patří dvanácté místo.

Body do Světového poháru si připsala také Eva Kurfürstová, která obsadila 28. místo poté, co si ve druhém kole o dvě příčky pohoršila. Petra Zakouřilová skončila pětapadesátá, jako poslední ze závodnic, které první kolo dokončily. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!