130 let

Šárka Záhrobská | foto: Enrico Schiavi, ČTK

Záhrobské chyběly setiny

Sport
  •   16:34
REITERALM - Sedmé místo vybojovala česká lyžařka Šárka Záhrobská v prvním letošním slalomu Světového poháru v rakouském Reiteralmu. Od stupňů vítězů dnes dělilo úřadující mistryni světa 41 setin sekundy.
Závod, který byl náhradou za zrušený slalom ve finském Levi, ovládly domácí reprezentantky. Vítězkou se stala vicemistryně světa Marlies Schildová, která jen o šest setin porazila obhájkyni velkého Křišťálového glóbu Nicole Hospovou.

Třetí skončila Italka Chiara Costazzaová, která překvapivě vedla po prvním kole a na medailové pozice se prosadila poprvé v kariéře. "Jsem nadšená. I když se mi v tréninku dařilo a doufala jsem, že výsledky se dostaví, tohle je obrovské překvapení. Věřím, že se mi jednou povede i vyhrát," uvedla třiadvacetiletá Italka.

Záhrobská celý závod provázený hustým sněžením zahajovala. Sedmá byla už po prvním kole a nezlepšila se, i když ve druhé jízdě dosáhla šestého nejlepšího času. V průběžném pořadí Světového poháru, do kterého vstoupila na konci října dvacátým místem v obřím slalomu v Söldenu, jí patří dvanácté místo.

Body do Světového poháru si připsala také Eva Kurfürstová, která obsadila 28. místo poté, co si ve druhém kole o dvě příčky pohoršila. Petra Zakouřilová skončila pětapadesátá, jako poslední ze závodnic, které první kolo dokončily. 

Autor: Lidovky.cz