130 let

Martina Navrátilová | foto: ČTK

Zájem o Navrátilovou stoupá

Sport
  •   10:44
PRAHA - Tenisová mánie se blíží. Bývalá světová jednička Martina Navrátilová by sice měla podle ideálního scénáře pořadatelů zasáhnout do turnaje ECM Prague Open až v úterý, ale lístky v předprodeji jdou na dračku už teď.

„Zájem je v porovnání s minulými lety naprosto nesrovnatelný. Třeba loni jsme neměli v předprodeji žádost o jedinou vstupenku, letos se dveře netrhnou,“ popisuje ředitel turnaje Vladislav Šavrda snahu diváků navštívit od pondělí do neděle kurty na pražské Štvanici.

Důvod? Jednoznačný. „Všichni se ptají, kdy bude hrát Martina,“ usmívá se Šavrda.  V mužském singlu obhajuje dvě vítězství v řadě Jan Hernych. Mezi ženami je nasazenou jedničkou letošní vítězka z Gold Coastu a semifinalistka z Amelia Islandu Lucie Šafářová. Jenomže fanoušci jsou zvědaví na ženskou čtyřhru a pár Martina Navrátilová - Barbora Strýcová.

Křest v zoo vynechá
„Martina nám zatím nepotvrdila, kdy přesně dorazí, ale mělo by to být v neděli. Její účast je stoprocentní!“ zdůrazňuje šéf turnaje.

Martina Navrátilová v Praze

Pořadatelé zatím neznají přesný termín příletu, ale počítají s tím, že devětačtyřicetiletá veteránka dorazí v neděli. Tisková konference s hvězdou turnaje ECM Prague Open se připravuje na pondělí. Ve stejný den měl proběhnout křest mláděte žirafy v zoo, ale Navrátilová svou účast zrušila. Podle přání organizátorů by měla zasáhnout česká rodačka poprvé do hry v úterý v podvečer. Na středu naplánovali exhibiční čtyřhru, výuku dětí a autogramiádu, které se zúčastní i lyžařka Kateřina Neumannová.

Devětačtyřicetiletá tenistka prožije v Praze svůj velký comeback. V roce 1986 reprezentovala na Štvanici ve Fed Cupu Spojené státy, od té doby neodehrála v Česku jediný oficiální zápas. Naposledy vyprodala centrkurt na Štvanici před jedenácti lety při exhibici s Mary Piercovou.

„Vzhledem k tomu, že její přílet je nahlášen na neděli, nepředpokládáme, že by se postavila na kurt už v pondělí. Spíš počítáme s tím, že Martina s Bárou budou hrát až v úterý a mělo by se jednat o podvečerní zápas,“ láká Šavrda fanoušky do tenisového areálu.

„Harmonogram ale podléhá rozlosování a programu Báry Strýcové v singlu,“ upozorňuje však na možnou změnu.

Očekávaný přílet tenisové celebrity a její ubytování v hotelu Hilton přinesli zatím jediný zádrhel.

Martina Navrátilová se měla stát původně kmotrou žirafího mláděte v pražské zoo, ale nakonec v pondělí dopoledně bude muset zaskočit její parťačka ze čtyřhry.

„Mám mnohem radši zvířata ve volné přírodě,“ vzkázala totiž majitelka čtyřiceti osmi grandslamových titulů.

Autor: