Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

07:43

Češi vedou nad Slovenskem 3:1 po dvou třetinách. S východním sousedem hrajeme vyrovnanou partii. Češi odskočili díky dvěma gólům do šatny.

  • Jágr slaví svůj gól.

    Jágr slaví svůj gól. / Autor: ČTK

05:27
České hokejisty čeká vstup do olympijského turnaje! První soupeřem bude pro Růžičkovy svěřence federální bratr ze Slovenska. Na posledním MS vyhráli Jágr a spol. rozdílem třídy 8:0, Češi triumfovali také ve čtvrtfinále na posledních olympijských hrách v Turíně, tehdy 2:0 - ON-LINE PŘENOS SLEDUJTE ZDE!
05:53
Muž s falešnou akreditací se v pátek dostal na zahajovací ceremoniál zimních olympijských her ve Vancouveru. Pronikl tak do blízkosti amerického viceprezidenta Josepha Bidena, oznámila ve středu podle agentury AP kanadská policie. Bezpečnost druhého nejvýše postaveného amerického politika prý nebyla ohrožena.
05:24
medaile

Americký snowboardista Shaun White podle očekávání obhájil zlatou medaili z olympijského závodu v U-rampě. Ikona tohoto sportu v druhé finálové jízdě předvedla bezchybnou jízdu včetně unikátního skoku Double McTwist 1260, ziskem 48,4 bodu stanovil White olympijský rekord. Druhý skončil s odstupem 3,4 bodu Fin Peetu Piiroinen a bronz bral další Američan Scott Lago.

  • Američan Shaun White.

    Američan Shaun White. / Autor: Reuters

04:26
Češi na OH
Křivda jako dům. Takové pocity v sobě dusil český krasobruslař Michal Březina. Včera brzy ráno našeho času zajel v olympijské soutěži perfektní krátký program, nicméně známka od rozhodčích 78,80 jej připoutala k devátému místu. V tu chvíli jen nazlobeně zasalutoval směrem k­ rozhodčím a rychle odešel - CELÝ ČLÁNEK I S HLASY ODBORNÍKŮ A ANKETOU ČTĚTE ZDE!
04:36
medaile

Čínská rychlobruslařka Wang Meng obhájila na olympijských hrách ve Vancouveru turínské zlato ze závodu na 500 metrů na krátké dráze. Česká reprezentantka Kateřina Novotná skončila po čtvrtfinálovém vyřazení dvanáctá.

  • Čínská rychlobruslařka Wang Meng.

    Čínská rychlobruslařka Wang Meng. / Autor: Reuters

04:27
medaile
Rakouští bratři Andreas a Wolfgang Lingerové obhájili na dráze ve Whistleru v soutěži sáňkařských dvojic olympijské zlato z Turína. Čeští debutanti Luboš Jíra s Matějem Kvíčalou byli osmnáctí.
03:33

Hokejisté Švédska vstoupili do olympijského turnaje ve Vancouveru výhrou nad Německem 2:0. Obhájci zlata z Turína vstřelili obě branky v druhé třetině, kdy je nejdříve dvakrát zachránila tyč a pak skórovali obránce Mattias Öhlund a Loui Eriksson. Gólman Henrik Lundqvist vychytal díky 21 úspěšným zákrokům po Kanaďanovi Robertu Luongovi jako druhý na turnaji čisté konto. Jako poslední do turnaje vstoupí Češi zápasem se Slovenskem -

  • Utkání Švédsko-Německo.

    Utkání Švédsko-Německo. / Autor: Reuters

02:49
medaile

Americký rychlobruslař Shani Davis obhájil jako první v historii zlatou olympijskou medaili na trati 1000 metrů. Za pětinásobným mistrem světa a šampionem z Turína dnes skončil vítěz pondělní pětistovky Mo Te-pom z Koreje, třetí byl další Američan Chad Hedrick.

  • Vítězný Američan Shani Davis a druhý Korejec Mo Te-pom.

    Vítězný Američan Shani Davis a druhý Korejec Mo Te-pom. / Autor: Reuters

02:38

Sám si vychutnával radost ze svého bronzového úspěchu, ale dokázal myslet i na jiné. Českého běžce na lyžích Lukáše Bauera se stejně jako ostatní sportovce na olympiádě ve Vancouveru hluboce dotkla tragická smrt gruzínského sáňkaře Nodara Kumaritašviliho, proto ve vesnici ve Whistleru připojil v modlitebně svůj podpis do Knihy soustrastí -

  • Sestra zemřelého sáňkaře Miriam Kumaritašvili truchlí nad ztrátou bratra Nodara

    Sestra zemřelého sáňkaře Miriam Kumaritašvili truchlí nad ztrátou bratra Nodara / Autor: Reuters

02:02
zajímavé
Německého sáňkaře Davida Möllera přišlo tradiční pózování se stříbrnou olympijskou medailí draho. Druhý muž soutěže jednotlivců si na přání fotografů kousl do medaile a souboj s kovem prohrál. S ulomeným zubem tak musel ještě v dějišti her navštívit zubaře.
01:01

Mohou to být olympijské hry Lindsey Vonnové. Mohou to být hry zvané Vonncouver. Američanka totiž ovládla sjezd, vzdor bolesti holeně, kterou si před hrami poranila. I když se stále častěji ozývají hlasy, že její zranění nebylo tak vážné, že si Vonnová dělala zadní vrátka pro případ neúspěchu. V královské disciplíně všechny soupeřky ale doslova zdrtila, stačila jí jen o půl sekundy pomalejší krajanka Julia Mancusová. Pětadvacetiletá Vonnová nemá v rychlostních disciplínách konkurenci, ale silná bude i v ostatních závodech, ne nadarmo kraluje Světovému poháru. Svou nadvládu může prokázat už dnes večer, kdy je na programu kombinace.

  • Americké sjezdařky - Mancusová (vlevo) a Vonnová.

    Americké sjezdařky - Mancusová (vlevo) a Vonnová. / Autor: Reuters

23:51
Hokejisté Finska porazili ve svém prvním vystoupení na olympijském turnaji ve Vancouveru Bělorusko 5:1. Seveřané v klání, jež otevřelo skupinu C, vyhráli první třetinu 2:0. Dvě branky vstřelil Niklas Hagman. První gól Finů na turnaji zaznamenal Olli Jokinen, u jehož trefy asistoval také veterán Teemu Selänne a připsal si celkově 36. kanadský bod na olympijských hrách. Devětatřicetiletý útočník Anaheimu se tak dotáhl na vedoucí trio ve složení Vlastimil Bubník (Československo), Valerij Charlamov (Rusko) a Harry Watson (Kanada).
23:15
medaile

Ruský běžkař Nikita Krjukov dnes na OH vyhrál sprint klasickou technikou, když ve finálovém finiši porazil krajana Alexandra Panžinského. Bronzovou medaili vybojoval Nor Petter Northug.

  • Ruský sprinter Nikita Krjukov (4) poráží ve fotofiniši Alexandra Panžinského

    Ruský sprinter Nikita Krjukov (4) poráží ve fotofiniši Alexandra Panžinského / Autor: Reuters

23:07
medaile
Norská lyžařka Marit Björgenová vyhrála olympijský sprint klasickou technikou. Druhá dnes doběhla ve Whistleru Polka Justyna Kowalczyková, třetí byla Slovinka Petra Majdičová, která se dokázala zotavit z těžkého pádu těsně před závodem. Češka Eva Nývltová nepostoupila z kvalifikace o 52 setin sekundy.
21:22
medaile

Americká lyžařská fenoménka se dočkala. Ačkoliv před hrami bojovala se zraněním holeně, získala v první disciplíně - sjezdu - Lindsey Vonnová zlatou olympijskou medaili. Svoji první v kariéře. Druhá dojela krajanka Julia Mancusová, třetí překvapivě Rakušanka Elisabeth Goerglová.

  • Lindsey Vonnová v cíli.

    Lindsey Vonnová v cíli. / Autor: Reuters

20:26
Češi na OH

Mladá lyžařka Klára Křížová v olympijském sjezdu upadla v pravotočivé zatáčce v druhé části trati. Do cíle ale dojela a bude klasifikována.

  • Klára Křížová.

    Klára Křížová. / Autor: Reuters

20:03
Češi na OH
Bez české účasti se odehraje také hlavní část olympijského sprintu lyžařů na 1,6 kilometru klasickou technikou. Dušan Kožíšek s Alešem Razýmem se do čtvrtfinále mezi třicet nejlepších neprobojovali. Kvalifikaci vyhrál překvapivě dvacetiletý Rus Alexandr Panžinskij před favority Emilem Jönssonem ze Švédska a úřadujícím světovým šampionem Norem Olou Vigenem Hattestadem. První tři muži v kvalifikaci se "srovnali" do necelých dvou sekund.
19:38
Češi na OH
Lyžařka Eva Nývltová nepostoupila z kvalifikace olympijského sprintu klasickou technikou mezi třicítku nejlepších. Vyřazovací boje jí unikly o tři místa a 52 setin sekundy. Kvalifikaci vyhrála Norka Marit Björgenová. Až z 19. místa postoupila do čtvrtfinále hlavní favoritka Slovinka Petra Majdičová, kterou poznamenal těžký pád v tréninku jen pár minut před startem kvalifikace.
18:35
S útočníkem Mariánem Hossou by měli nastoupit slovenští hokejisté v úvodním utkání na olympijských hrách ve Vancouveru proti České republice. Hvězda Chicaga prošla zdravotními testy po otřesu mozku. Uvedl to server pravda.sk. Očekávané derby bývalých federálních partnerů se hraje ve čtvrtek od 6:00 SEČ. "Marián je na tom velmi dobře a bude hrát," řekl serveru trenér Ján Filc.