Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

03:35
důležité
Domácí dělají ze zápasu jednoznačnou záležitost, trefil se také Correy Perry a Kanada tak vede již 7:0. Asistence Eric Staal a podruhé v zápase bek Dan Boyle.
03:28
důležité
A zápas dostává jednoznačný směr, minutu po Heatleym se trefuje podruhé v zápase také Jarome Iginla, když zakončil parádní kombinaci elitní lajny Crosby-Nash-Iginla. Stav duelu je nyní již 6:0.
03:25
důležité
Dany Heatley využívá další přesilovku Kanady, když ve 47. minutě propálil nového muže v norské brance Lysenstoena, nahrávky Boyle a Marleau. Vyšla tak dokonalá kombinace pětky San José.
03:22
zajímavé
Další tisícovky tisícovky fanoušků se musejí rozloučit s tím, že uvidí na vlastní oči olympijské soutěže ve snowboardingu a freestylovém lyžování. Důvodem je rozměklý terén v okolí tratí ve středisku Cypress Mountain, který neumožní bezpečnou přítomnost diváků. Organizační výbor bude vracet peníze za celkem 28 tisíc vstupenek k stání.
03:20
důležité

Ve 45. minutě se trefil Ryan Getzlaf, při signalizované výhodě se nejlepé zorientoval před Grotnesem a beckhandem nedal norskému brankáři šanci. Norský hrdina střídá, nahrazuje jej Lysenstoen.

03:14
Stíhací závody biatlonistů na olympijských hrách provázely zmatky, které nejspíš ovlivnily i pořadí na medailových místech a vyvolaly protest švédské výpravy a následně kritiku mezinárodní unie IBU. Pořadatelé měli potíže s časomírou, která vypouštěla závodníky na trať jindy, než měla. Chyby sice pořadatelé vzápětí alespoň v počítači korigovali, jiné rozdělení skupinek na trati a tím pádem průběh závodů však ovlivnit nemohli - VÍCE ČTĚTE ZDE!
03:13
důležité
Začíná třetí třetina duelu Kanada-Norsko, domácí vedou díky skvělé druhé dvacetiminutovce 3:0.
02:57
důležité
Druhou třetinu dohráli Norové v přesilové hře, domácí je ale k ničemu nepustili. Po dvou třetinách tak vede favorit již bezpečným náskokem 3:0.
02:50
Další přesilovku mají pět minut před koncem druhé třetiny k dispozici Kanaďané. Zatím ji ale hrají velmi, velmi rozvláčně.
02:45
důležité

Kanaďané se trefují potřetí, tentokrát ve vlastním oslabení. Špatnou komunikaci norských beků před vlastním brankářem využil Mike Richards, asistence si připisují Bergeron a Weber.

  • Richards dává třetí gól.

    Richards dává třetí gól. / Autor: Reuters

02:43

Rychlé zpravodajství z ostatních sportovišť. Současně se zápasem Kanada-Norsko začala soutěž krasobruslařů - svoji krátkou jízdu má za sebou i hvězdný Pljuščenko a předvedl parádní formu - 90.85 bodů, jen 45 setin za vlastním světovým rekordem.

  • Jevgenij Pljuščenko při volném programu.

    Jevgenij Pljuščenko při volném programu. / Autor: Reuters

02:33
důležité
Další přesilovku hrají Norové, jsou ale velmi bezradní, domácí se již dostali do tempa. Nakonec ale budou hrát Seveřané 48 sekund 5 na 3.
02:30
důležité
Od modré vypálil obrovitý Pronger, před brankářem tečoval Heatley a v 25. minutě vede Kanada 2:0, asistence právě Pronger a Thornton.
02:28
důležité

Canada Hockey Place exploduje. Grotnes poprvé překonán, zpoza kruhů se v přesilové hře trefil Jarome Iginla, nahrávky mají Crosby a Doughty.

  • Grotnes poprvé překonán.

    Grotnes poprvé překonán. / Autor: Reuters

02:24

Domácí nastřelili tyčku, podle všeho to gól nebyl. Přestože brankový rozhodčí zmáčknul červené světlo.

  • Eric Staal před Grotnesem.

    Eric Staal před Grotnesem. / Autor: Reuters

02:22
důležité
Začala druhá třetina zápasu Kanada-Norsko. Hned v první minutě je vyloučen Nor Matt Hansen. Po první třetině byl poměr střel 14:4 pro domácí.
02:04

Norové první třetinu zvládli, zakončil ji Getzlaf tvrdou ranou z mezikruží.

  • Sidney Crosby při rozbruslení.

    Sidney Crosby při rozbruslení. / Autor: Reuters

02:03
důležité
Kanaďané tráví většinu času v norském obranné pásmu, ale Grotnes je bezchybný. Poslední dvě minuty první třetiny odehrají domácí v přesilové hře, pokud ji nevyužijí.
01:59

Domácí favorit přesilovku nevyužil, v závěru měl navíc velkou šanci norský útočník Thoresen.

  • Kanadský asistent Lindy Ruff a za ním hlavní kouč Mike Babcock.

    Kanadský asistent Lindy Ruff a za ním hlavní kouč Mike Babcock. / Autor: Reuters

01:54
důležité
První přesilovku si zahraje také Kanada, za trestnou lavici jde devětatřicetiletý kapitán Norska Jakobsen.