Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

01:50
důležité
Polovina první třetiny je za námi, domácí hokejisté jsou podobně zaraženi jako našlapaná vancouverská hala, která je kompletně v červeném. Do velké šance se po pravém křídle dostal Jonathan Toews, Grotnes opět bezchybný.
01:47
Domácí výběr zatím v oslabení skvěle brání, Norové se k ničemu velkému nedostali.
01:44
důležité
A máme tu první vyloučeného hráče, kterým je kanadský obránce Shea Weber. Norským outsiderům se nabízí velká šance.
01:42
Do první vážnější šance se dostal Eric Staal, Grotnes ale jeho střelu vyrazil, vzápěti se dostal do obrovské šance Crosby, norský brankář opět čaroval!
01:40
Máme za sebou prvních pět minut zápasu, Norové se překvapivě favorita nebojí. Zaplněný Canada Hockey Place čeká na první vážnější šanci na obou stranách.
01:30

Do hokejové turnaje vstoupí také domácí Kanada! Čeká ji zápas s podceňovaným Norskem. Je to druhý zápas skupiny A, ten první vyhráli Američané nad Švýcarskem. V brance Kanady bude domácí gólman Vancouveru Roberto Luongo.

  • Sidney Crosby je již ve Vancouveru.

    Sidney Crosby je již ve Vancouveru. / Autor: Reuters

01:28
medaile
Zlatá olympijská medaile ze závodu sáňkařek putuje počtvrté za sebou do Německa zásluhou Tatjany Hüfnerové, která napodobila nedělní triumf krajana Felixe Locha. Pro stříbro si dojela Rakušanka Nina Reithmayerová, třetí skončila další Němka Natalie Geisenbergerová.
01:06
Češi na OH

Sedmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila při premiéře na olympijských hrách v závodu na 500 metrů 23. místo. Vítězkou se stala Korejka I Sang-hwa, která porazila o pouhých pět setin favorizovanou Němku Jenny Wolfovou. Druhá nejmladší členka české výpravy Erbanová zajela v první jízdě čas 39,36 sekundy a zařadila se na průběžnou 25. pozici. Souboj se svou soupeřkou Jekatěrinou Ajdovovou z Kazachstánu prohrála o 34 setin. Ve druhé jízdě se bývalá hokejistka z Vrchlabí, která byla původně až třetí náhradnicí pro olympijský sprint, zlepšila na 39,32. Před zraky své tréninkové kolegyně a čerstvé olympijské vítězky Martiny Sáblíková tentokrát porazila Erbanová i svou rivalku I Po-na z Koreje a posunula se v konečném pořadí o dvě příčky výš. Za sebou nechala 13 rychlobruslařek, přestože do závodu nastupovala jako držitelka 36. času, tedy nejhoršího ze všech přihlášených. Ve Vancouveru ji čeká ještě kilometr a patnáctistovka, kde má vyšší ambice.

  • Karolína Erbanová na olympijské trati.

    Karolína Erbanová na olympijské trati. / Autor: Reuters

00:55
medaile

Druhou zlatou medaili pro pořádající Kanadu získala na olympijských hrách ve Vancouveru ve snowboardcrossu Maëlle Rickerová. Na druhém místě skončila Deborah Antoniozová z Francie, pro bronz si dojela Švýcarka Olivia Nobsová.

  • Maëlle Rickerová, další kanadská šampionka.

    Maëlle Rickerová, další kanadská šampionka. / Autor: Reuters

00:28

Patnáct minut po jedné hodině v noci českého času začne na olympijských hrách ve Vancouveru klání nejlepších krasobruslařů světa za účasti české dvojice Tomáš Verner a Michal Březina -

00:21
medaile
Druhou zlatou medaili pro pořádající Kanadu získala na olympijských hrách ve Vancouveru ve snowboardcrossu Maëlle Rickerová. Na druhém místě skončila Deborah Antoniozová z Francie, pro bronz si dojela Švýcarka Olivia Nobsová.
23:05

Hokejisté Spojených států potvrdili v zahajovacím utkání olympijského turnaje roli favorita a porazili Švýcarsko ve skupině A 3:1, když již v polovině duelu vedli 3:0 -

  • Zápas USA-Švýcarsko.

    Zápas USA-Švýcarsko. / Autor: Reuters

22:22

Švédský biatlonista Björn Ferry vyhrál na olympijských hrách ve Vancouveru stíhací závod na 12,5 kilometru a získal svou první medaili z velké akce. Druhý dnes dojel Rakušan Christoph Sumann a třetí skončil vítěz víkendového sprintu Vincent Jay z Francie. Češi propadli -

  • Vincent Jay, Klemen Bauer, Emil Hegle Svendsen.

    Vincent Jay, Klemen Bauer, Emil Hegle Svendsen. / Autor: Reuters

21:52
Hokejisté Spojených států prolomili odpor Švýcarů a během druhé třetiny zvýšili náskok v úvodním zápase hokejového turnaje mužů na 3:0! Trefili se zatím Bobby Ryan, David Backes a Ryan Malone.
21:24
důležité
Superkombinace lyžařů se dnes na olympijských hrách neuskuteční. Organizátoři odložili závod na neděli kvůli hustému sněžení a vysokým teplotám, které znemožnily odpovídající přípravu trati. V neděli se měl podle původního plánu jet obří slalom, jenž byl nově dominovým efektem přesunut na úterý 23. února v předpokládaný volný den. Mužská superkombinace, které se chce zúčastnit i české kvarteto Ondřej Bank, Kryštof Krýzl, Filip Trejbal, Martin Vráblík, je už třetím odloženým závodem na vancouverských hrách. Na sobotu plánovaný sjezd mužů se nakonec uskutečnil v pondělí, ženská superkombinace byla přeložena z neděle na čtvrtek.
20:19

ZAČAL HOKEJOVÝ TURNAJ - HOKEJISTÉ SPOJENÝCH STÁTŮ NASTOUPILI PROTI ŠVÝCARSKU -

  • Oba vůdci mají dobrou náladu: vlevo ruský kanonýr Alexander Ovečkin, vpravo Kanaďan Sidney Crosby.

    Oba vůdci mají dobrou náladu: vlevo ruský kanonýr Alexander Ovečkin, vpravo Kanaďan Sidney Crosby. / Autor: Reuters

20:18
důležité
Rozmary počasí na zimních olympijských hrách mají za následek odložení startu další finálové disciplíny. Po sérii změn programu ve sjezdovém lyžování tentokrát silný déšť a mlha komplikují plány snowboardistkám v Cypress Mountain. Dnešní kvalifikace snowboardcrossu musela být o dvě hodiny odložena a začne až ve 21:00 SEČ, kdy by se měla mlha protrhat.
20:01

Německá biatlonistka Magdalena Neunerová získala na svých prvních olympijských hrách v kariéře premiérovou medaili, a hned tu nejcennější. Trojnásobná mistryně světa zvítězila v dnešním stíhacím závodě na 10 kilometrů o dvanáct sekund před naturalizovanou Slovenkou Anastasií Kuzminovou. Třetí dojela Marie Laure Brunetová z Francie.

  • Neunerová (vzadu) a Kuzminová na trati.

    Neunerová (vzadu) a Kuzminová na trati. / Autor: Reuters

19:43
zajímavé
Zlatou olympijskou jízdu české rychlobruslařky Martiny Sáblíkové přímo ve Vancouveru sledovaly některé celebrity včetně modelky Cindy Crawfordové. Výkon, jaký ženy v čele se Sáblíkovou na ledovém oválu předváděly, ji prý zcela uchvátil. "Na rychlobruslení se občas dívám v televizi, ale naživo je to mnohem lepší. Sledovat ženy, jak se po ledu prohánějí takovou rychlostí, tu sílu, kterou do toho dávají, bylo vzrušující," uvedla Crawfordová v rozhovoru s BBC. "Když člověk sleduje sportovce, jak dávají do závodu úplně všechno, nelze se vyhnout tomu, aby člověk nepodlehl olympijské horečce," dodala.
18:56
Ať už dopadnou hokejisté Švýcarska v dnešním duelu proti favorizovanému výběru USA jakkoliv, jednoho vítěze budou mít ve svých řadách docela jistě. Útočník Julien Sprunger se v zahajovacím utkání olympijského turnaje znovu postaví soupeřovu forvardovi Davidu Backesovi, který ho před necelým rokem nešťastným atakem málem doživotně usadil na invalidní vozík. Sprunger však bere celou záležitost s nadhledem a dopředu avizoval, že rozhodně nemá v plánu se mstít.